Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu devastator la Mănăstirea Văratec în Săptămâna Mare! Două chilii ale măicuțelor au fost distruse FOTO

Incendiu devastator la Mănăstirea Văratec în Săptămâna Mare! Două chilii ale măicuțelor au fost distruse FOTO

GALERIE FOTO (4) ULTIMĂ ORĂ: Incendiu devastator la Mănăstirea Văratec în Săptămâna Mare! Două chilii ale măicuțelor au fost distruse FOTO

Mănăstirea Văratec, un loc sacru și plin de istorie, a fost zguduită de un tragic incident în timpul Săptămânii Mari, când două chilii ale măicuțelor au fost mistuite de flăcări. Incendiul, declanșat de un scurtcircuit electric, a adus îngrijorare și tristețe în rândul credincioșilor! Iată detaliile!

Incendiu devastator la Mănăstirea Văratec în Săptămâna Mare

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, incendiul a avut loc în seara zilei de luni și a afectat două chilii, cu o suprafață totală de aproximativ 380 mp. Eforturile de stingere a focului au fost coordonate de patru autospeciale de intervenție, o autospecială pentru salvare de la înălțime și un echipaj SMURD, mobilizate din detașamentele din Piatra-Neamț și Târgu-Neamț. Intervenția a durat peste trei ore, însă, din fericire, nu au fost înregistrate victime sau răniți.

Sursa foto:mesagerulneamt.ro

Două chilii ale măicuțelor au fost distruse

În ciuda eforturilor susținute ale pompierilor, pagubele materiale au fost semnificative, iar comunitatea mănăstirii este profund afectată. De-a lungul nopții, un echipaj cu autospecială a rămas la fața locului pentru a asigura zona și a preveni eventualele reizbucniri ale incendiului.

Cauza probabila a tragediei a fost identificată drept un scurtcircuit electric produs la motorul unei mașini de cusut. Aceasta este o mustrare care aduce aminte de importanța monitorizării și întreținerii periodice a instalațiilor electrice, în special în locurile cu un grad ridicat de vulnerabilitate la incendii, cum ar fi mănăstirile și alte lăcașuri de cult.

„Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs la motorul unei mașini de cusut”, a anunțat ISU Neamț, potrivit mesagerulneamt.ro.

Sursa foto: mesagerulneamt.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: