Redactia.ro
Home » Homepage » Ultima oră. Libere pentru elevi și profesori pentru alegerile locale din 27 septembrie

Ultima oră. Libere pentru elevi și profesori pentru alegerile locale din 27 septembrie

alegeri locale

Alegeri locale 2020. Duminica viitoare vor fi organizate alegeri locale în România. Multe şcoli se vor transforma în secţii de votare. Va fi așadar o situație fără precendent în țara noastră, ținând cont că ne aflăm în plină pandemie de coronavirus.

În aceste condiţii, autorităţile au stabilit că elevii şi profesorii vor avea trei zile libere pentru a permite organizarea secţiilor de votare şi pentru dezinfectarea sălilor de curs după votare.

Alegeri locale 2020. Când nu se țin cursuri

Zilele libere vor fi vinerea de dinaintea alegerilor (25 septembrie), dar şi luni şi marţi (28 şi 29 septembrie), potrivit România TV.

„Este foarte clar că activitatea în şcoli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale, fiindcă amenajarea secţiilor de votare nu se poate face peste noapte, deci cel puţin o zi sau două înainte de vot şcoala va trebui să fie liberă pentru instalarea secţiilor de votare, iar după ziua votului este foarte clar că e nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecţie profundă şi aceste lucruri trebuie rezolvate după părerea mea foarte urgent de către Guvern şi de către responsabilii din Guvern şi de către autorităţi”, declara preşedintele Klaus Iohannis, la începutul lunii septembrie.

Alegeri locale 2020. Ce reguli trebuie să respecte românii la urne

Alegerile locale 2020 se desfășoară în condiții speciale, în contextul pandemiei de COVID-19. De aceea au fost stabilite reguli la urne și în sălile de vot, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toți participanții la procesul electoral: alegători, membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, operatorii de calculator, persoanele acreditate, candidații, etc.

De asemenea, este prevăzută asigurarea distanțării fizice de minimum 1 metru, dezinfecția periodică după fiecare contact direct cu alte persoane a mâinilor participanților la procesul electoral, dar și dezinfecţia sediilor secţiilor de votare. În sala de vot vor avea acces cel mult 5 alegători, potrivit digi24.ro. Ei vor fi obligați să își dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secţiei de votare şi localul de vot și la ieșirea din acestea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: