Redactia.ro
Home » Știri » ULTIMA ORĂ Pană de curent în București. Primele informații

ULTIMA ORĂ Pană de curent în București. Primele informații

pana de curent electric

În acest, moment, mai multe zone din București au rămas fără energie electrică. Din primele informații, atât curentul electric, cât și apa potabilă a fost oprite din mai multe cartiere.

Pană de curent în București

UPDATE: În jurul orei 14:00, reprezentații E-Distribuție Muntenia au anunțat că avaria a fost remediată.

UPDATE: Furnizarea curentului electric în unele zone ale Capitalei a fost reluată după aproximativ 20 de minute. 

Zona de vest a Bucureștiului a rămas fără energie electrică și apă potabilă. Primele sesizări au fost făcute acum câteva minute de către locuitorii cartierelor Militari și Rahova.

Potrivit Europa FM, zonele afectate sunt:  Gara de Nord, Drumul Taberei, Apusului, Iuliu Maniu, Călărași și până în Chiajna.

„Un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13, nu în instalaţiile E-Distribuţie Muntenia, a cauzat astăzi o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a staţiilor adiacente, care alimentează zona de vest şi centrală a municipiului Bucureşti şi zone limitrofe din judeţele Ilfov şi Giurgiu. În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor. Regretăm disconfortul produs clienţilor”, au transmis, vineri, reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia.

Inclusiv traficul din Capitală a fost afectat de această pană de curent. Semafoarele din sectorul 6 al Capitalei nu au funcționat, iar mai multe linii de tramvai și troleibuze au fost afectate de această avarie.

„Din cauza unei avarii majore la rețeaua de energie electrică, la nivelul Municipiului București, sunt afectate liniile de tramvai și troleibuz din zonele Cotroceni, Filaret, Vulcan, Crângași, Militari și Dr Taberei, precum și semaforizarea de pe trasee”, a anunțat Societatea de Transport București.

La fel, și tabelele din Gara de Nord care anunță plecările și sosirile nu au funcționat. În schimb, circulația metroului din București nu a fost afectată de această avarie.

„După o pană de curent care a avut loc la nivelul Capitalei, pe magistralele 1, 3 şi 4 a intrat în funcţiune iluminatul de siguranţă. Circulaţia trenurilor nu este afectată”, au transmis reprezentanţii Metrorex.
Și Apa Nova a transmis un comunicat, pentru că furnizarea de apă caldă a fost afectată.

„Echipele operaţionale Apa Nova au intervenit de urgenta astăzi, 07.08.2020, în jurul orei 12:50, după ce Staţia de Potabilizare Roşu, dar şi mai multe staţii de pompare şi repompare ale Apa Nova
din sectorul 6 au rămas fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune apărută la Staţia 110 KV ENEL. Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, staţiile de pompare au fost oprite
parţial sau integral în sectorul 6, dar au fost afectate şi zone din sectoarele 1, 2 şi 5, pentru aproximativ 30 minute”, potrivit Apa Nova.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini