Redactia.ro
Home » Știri » ULTIMĂ ORĂ! Vladimir Putin s-a oferit să medieze pacea între Israel și Hamas

ULTIMĂ ORĂ! Vladimir Putin s-a oferit să medieze pacea între Israel și Hamas

Rusia, decizie de ultimă oră în privința României. Ce a hotărât Putin! Nimeni nu se aștepta la așa ceva

Vladimir Putin s-a oferit să medieze pacea între Israel și Hamas. Iată detaliile!

Vladimir Putin s-a oferit să medieze pacea între Israel și Hamas

Președintele rus, Vladimir Putin, s-a oferit să medieze conflictul dintre Israel și Hamas, susținând că Rusia poate contribui la procesul de pace. Declarațiile vin în timp ce Rusia se află în centrul celei mai mari confruntări din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial, fără a menționa propriul său rol în procesul de pace din Orientul Mijlociu din 2002, ca parte a „Cvartetului” de puteri alături de ONU, SUA și UE.

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat că Rusia discută cu ambele părți implicate în conflict și că va căuta să fie implicată în soluționarea acestuia. El a declarat că prioritatea principală a Moscovei este siguranța propriilor cetățeni din regiune.

Istoria Rusiei în regiune este complexă și aparent plină de contradicții. Fostul Uniune Sovietică a susținut recunoașterea imediată a statului Israel, alături de SUA, după cel de-al Doilea Război Mondial.

„Conflictul are potențialul de a se extinde în alte regiuni”

Cu toate acestea, Peskov a afirmat că „conflictul are potențialul de a se extinde în alte regiuni și a subliniat eforturile diplomatice ale Moscovei, deși cu progrese limitate”. El a subliniat importanța ca ambele părți să manifeste reținere și a descris situația drept „mai mult decât îngrijorătoare”, potrivit independent.co.uk

În timp ce Peskov a declarat că Rusia are „multe în comun” cu Israel, iar mulți israelieni sunt foști cetățeni ruși, Putin a acuzat SUA că ignoră interesele palestinienilor și apelurile lor pentru un stat palestinian independent.

Președintele rus nu a menționat direct organizația Hamas în propriile sale comentarii – grupul militant care a lansat atacuri teroriste în sudul Israelului și care beneficiază de sprijinul puternic al Iranului, un aliat al Rusiei. Moscova este acuzată că utilizează dronele iraniene Shahed în războiul său din Ucraina și are legături de lungă durată cu Hamas, care a trimis o delegație la Moscova în martie.

În timp ce a găzduit premierul Irakului, Mohammed Shia Al-Sudani, Putin a atacat politica externă americană în regiune. „Cred că mulți vor fi de acord cu mine că acesta este un exemplu viu al eșecului politicii Statelor Unite în Orientul Mijlociu,” a declarat Putin. El a acuzat Washingtonul că a încercat să „monopolizeze” eforturile pentru pace și că a eșuat în căutarea unor compromisuri fezabile.

În Israel, situația continuă să se înrăutățească, iar țara a blocat Gaza, guvernată de Hamas, pentru a primi aprovizionare cu alimente, combustibil și medicamente, o decizie criticată dur de ONU și de mai multe organizații non-guvernamentale. Israelul a promis, de asemenea, să intensifice răspunsul la atacurile Hamas cu bombardamente aeriene asupra Fâșiei Gaza, văzute de mulți ca un preludiu la o invazie terestră.

Președintele SUA, Joe Biden, a promis sprijinul total al Americii pentru Israel și a emis un avertisment pentru oricine ar putea încerca să profite de situație.

Rusia a emis o serie de declarații diplomatice cu un sprijin mult mai temperat pentru Israel. Un comunicat al Kremlinului a arătat că Putin și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, au deplâns „creșterea catastrofală a numărului de morți printre civili”. Ministrul rus de externe, Sergei Lavrov, a cerut un armistițiu rapid într-o discuție cu omologul său iranian, Hossein Amir-Abdollahian, conform sursei citate.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: