Redactia.ro
Home » Știri » Ultimele cuvinte ale unui polițist român infectat cu coronavirus. „Ăștia mă omoară”

Ultimele cuvinte ale unui polițist român infectat cu coronavirus. „Ăștia mă omoară”

Moartea unui polițist din Râmnicu-Vâlcea, infectat cu COVID-19, a trezit suspiciuni în rândul apropiaților. Soția acuză cadrele medicale de rele tratamente, după ce bărbatul i-ar fi mărturisit lucruri șocante de pe patul de spital.

 

Mesajul polițistului

Poliistul din Râmnicu-Vâlcea a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus și a dezvoltat o formă severă a virusului. Soția acestuia a mărturisit prin ce a trecut bărbatul.

Soția polițistului susține că bărbatul i-a trimis un mesaj în care o imploră să vină și să îl ia din spital. Femeia acuză cadrele medicale de rele tratamente asupra pacientului și rupe tăcerea.

Conform informațiilor oferite de femeie, medicii i-ar fi confiscat telefonul polițistului și ar fi ascuns față de familia lui detalii cu privire la starea lui de sănătate.

Mesajul transmis de bărbat soției este șocant. Familia acuză că bărbatul a fost lăsat să moară în spital. ,,Am vorbit cu el și spunea că nu se duce nimeni la el, nu se poate descurca nici să își pună o cană cu apă, s-a agitat foarte mult, a intrat în panică pentru ce a văzut acolo. Când ne-a sunat de sus de la spital, a strigat în gura mare: ”Veniți să mă luați că ăștia mă omoară și nu am mai avut acces la telefonul lui și nici la el să vorbim”, a mărturisit Anișoara Zăuleț, soția polițistului decedat, pentru Antena 3.

Anișoara Zăuleț susține că medicii i-au vorbit urât și i-ar fi spus că bărbatul se află în stare stabilă. Însă, familia polițistului a fost sunată imediat de morgă și au fost anunțați de deces.

Nu vreți să știți cum ne-au vorbit. O doamnă asistentă ne-a vorbit atât de urât și ne-a respins… Nu ne-a lăsat să vorbim cu el la telefon. Nu ni-l dădeau, spuneau că nu poate vorbi, cel puțin două cuvințele, să îi spunem că suntem alături de el și nu e singur. Nu a fost și el ultimul om… și indiferent, ultimul om din oraș să fi fost, și tot trebuia tratat omenește”, a mai declarat, îndurerată, femeia.

Pe de altă parte, reprezentanții Spitalului Județean resping acuzațiile aduse de familia polițistului mort și au declarat că au făcut toate eforturile necesare pentru ca polițistul să fie salvat. Medicii spitalului s-au apărat și au declarat că au făcut tot posibilul pentru a-i salva viața bărbatului, dar că boala a fost mai puternică.

 

Mărturii terifiante ale pacienților din spitale

În urmă cu două zile, un alt caz din spitale a intrat în atenția publică. Un pompier infectat cu COVID-19 a murit în spitalul din Râmnicu-Vâlcea după ce a fost lăsat într-un salon neîncălzit. Potrivit soției acestuia, pompierul a cerut o pătură de acasă pentru a se încălzi.  Alida Carla Banu, soția pompierului, a mărturisit că soțul ei a plecat de acasă pe picioare, iar la două săptămâni, a fost anunțată că a murit.

Femeia a mai mărturisit că bărbatul dădea telefon după asistente pentru a le spune că rămâne fără oxigen. Alida Carla Banu a transmis o scrisoare către Colegiul Medicilor în care subliniază că există nereguli în sistemul sanitar.

Durerea este mare. Nu pot să o descru în cuvinte. Sunt din Rm. Vâlcea şi mă numesc Banu Alida Carla şi sunt soţie de pompier (ISU VÂLCEA). Soţul meu a decedat pe data de 26.10.2020 în urma unui şir lung de zile de spitalizare din cauza unor complicaţii şi din cauza neglijenţei personalului medical de la Secţia infecţioase Râmnicu Vâlcea”, a specificat femeia în scrisoare.

Soția pompierului acuză cadrele medicale de rele tratamente și de nepăsare din rândul colegilor.

,,Am înregistrări în care soţul meu dădea telefon după telefon la asistente pentru că avea crize sau i se termina butelia de oxigen, care nu răspundeau din primul apel. Tratamentele făcute erau Planquenil, Paracetamol, Vitamina C, B1, B12 şi alte medicamente pe care nu le ştiu. În ultimele zile de viaţă 24-25-26 octombrie, starea lui de sănătate s-a deteriorat foarte repede. Mă întreb şi acum de ce acea doctoră dacă a văzut că nu poate fi stabilizat? De ce nu a luat atitudine ca să poată fi transferat la ATI- UPU Vâlcea sau în alt spital. Era un paramedic pe SMURD, nu un boschetar. Colegii lui şi cadrele în funcţie de la ISU Vâlcea nu s-au interesat de starea lui şi asta mă dezamageşte cel mai mult. Doctorul de familie fiind angajat al unităţii s-a interesat doar de trei ori şi cam atât, fără să raporteze starea lui de sănătate. De ce? Lipsă de respect faţă de oamenii care sunt carne de tun la intervenţii. Oamenii care îşi pun viaţa în pericol şi doar atât”, a mai scris femeia în scrisoare.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: