Redactia.ro
Home » Știri » Ultimele cuvinte ale Zinei Dumitrescu. „Mama Zina“ a murit în brațele proprietarului azilului

Ultimele cuvinte ale Zinei Dumitrescu. „Mama Zina“ a murit în brațele proprietarului azilului

Ultimele cuvinte ale Zinei Dumitrescu. „Mama Zina“ a murit în brațele proprietarului azilului

Zina Dumitrescu, a murit pe data de 28 martie 2019, la vârsta de 82 de ani, într-un azil din apropierea Bucureștiului, în care și-a petrecut ultimii ani din viață. Zina Dumitrescu a fost o cunoscută creatoare de modă, care s-a bucurat de un succes uriaș de-a lungul carierei sale. Creațiile sale vestimentare au urcat pe podiumuri dintre cele mai prestigioase din lumea modei.

Ion Cassian, proprietarul azilului de bătrâni unde Zina Dumitrescu a locuit, a dezvăluit care au fost ultimele cuvinte ale regretatei creatoare de modă.

 

„Eu am fost ultima persoană cu care a interacționat. Am fost alături de ea, de ceva vreme, fiindcă îi era din ce în ce mai rău și nu mai dorea să lupte cu boala. Poate, tocmai de aceea, in ziua decesului, am stat lângă Mama Zina și parcă presimțeam și eu că acela este sfârșitul!
Am luat-o de mână și ea mi-a zâmbit, ca un semn! Mi-a spus mulțumesc și a închis ochii! Practic, a murit în brațele mele! Dumnezeu să o ierte”, a spus proprietarul azilului.

 

Proprietarul azilului în care Zina Dumitrescu a decedat a povestit despre starea de spirit a creatoarei de moda, din ultima perioadă a vieții ei.

 

„Întotdeauna spunea că se simte bine, dar în realitate nu era aşa. În ultima perioadă s-a retras în camera ei şi a refuzat să mănânce. Era foarte abătută, dar spunea că nu are nevoie de nimic. În ultimele zile a fost ţinută în viaţă cu ajutorul perfuziilor.“

 

Cătălin Botezatu, un apropiat al Zinei Dumitrescu a fost devastat de moartea acesteia.

 

„Este o veste tristă. Nu cred aşa ceva! Poate că noi nu am fost tot timpul acolo, poate că am fost prea puţin, acum e destul de delicat, nu ştiu, iertaţi-mă, nu ştiu ce să vă mai spun“, a declarat, izbucnind în lacrimi, Cătălin Botezatu

 

Zina Dumitrescu s-a născut în 1936 în orașul Ismail din Regatul României (azi în regiunea Odesa din Ucraina). După război familia s-a mutat la Pitești. Zina a terminat aici liceul economic, apoi a urmat cursurile Facultății de Drept a Universității din București.
Din primul an de facultate, Zina Dumitrescu a început să lucreze ca manechin. La vârsta de 30 de ani, aceasta a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus.

Zina Dumitrescu i-a lansat pe Cătălin Botezatu și Liviu Ionescu. Cariera sa de creatoare de modă a fost mereu înfloritoare, a creat zeci de colecții de modă și a participat la numeroase festivaluri de modă din țară și din străinătate.

A fost căsătorită de trei ori, prima oară s-a căsătorit cu regizorul Marin Negreanu, cu care a avut un fiu, pe Cătălin. Apoi au urmat mariaje cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1, și conferențiarul Costin Dumitrescu.

Citește și: Zina Dumitrescu a dezvăluit cele mai bine păstrate secrete din viața sa

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: