Redactia.ro
Home » Știri » Ultimele dezvăluiri despre cazurile de hepatită misterioasă la copii: „Nu există focare, dar severitatea bolii este neobișnuită”

Ultimele dezvăluiri despre cazurile de hepatită misterioasă la copii: „Nu există focare, dar severitatea bolii este neobișnuită”

Cazurile de hepatită misterioasă la copii au pus pe jar și autoritățile sanitare și părinții. Peste 200 de îmbolnăviri cu hepatită acută severă, la copii, inclusiv trei înregistrate în România, au stârnit îngrijorare în toată lumea.

Ultimele dezvăluiri despre cazurile de hepatită misterioasă la copii

Peste 200 de cazuri de hepatită misterioasă la copii au fost confirmate în 14 țări din întreaga lume. Japonia și Canada se numără printre statele care au anunțat ultimele că au descoperit cazuri de hepatită cu origine necunoscută. Specialiștii încă încearcă să stabilească ce provoacă această afecțiune.

În timp ce specialiștii studiază posibilele cauze, medicii încearcă să-i liniștească pe părinți: nu există focare, iar cazurile nu sunt înrudite. Totuși, spune doctorul Mihai Craiu, severitatea bolii poate avea legătură cu restricțiile impuse în timpul pandemiei de COVID-19.

Severitatea hepatitei misterioase poate avea legătură cu restricțiile impuse în timpul pandemiei de COVID-19

Medicii spun că toate tipurile de hepatită pot fi evitate prin respectarea regulilor de igienă. Într experților în sănătate publică. În timp ce specialiștii studiază posibilele cauze, medicii încearcă să-i liniștească pe părinți: nu există focare, iar cazurile nu sunt înrudite. Totuși, spune doctorul Mihai Craiu, severitatea bolii poate avea legătură cu restricțiile impuse în timpul pandemiei de COVID-19.

„De altfel, tulpina de adenovirus F41 provoacă, în mod normal, la copiii mici, o boală de tip diareică și vag manifestări respiratorii, în niciun caz hepatită fulminantă care necesită un transplant de ficat”, spune medicul pediatru Mihai Craiu, contactat de Libertatea.

Majoritatea copiilor care se infectează cu adenovirus nu se vor simţi foarte rău, spun și experții britanici. Cazurile de inflamaţie a ficatului – cunoscute sub numele de hepatită – sunt extrem de rare. Însă, atunci când se întâmplă, ele sunt cazuri grave.

„Ceea ce este îngrijorător și ceea ce au subliniat toți experții în sănătate publică este numărul neobișnuit de mare al copiilor care au avut nevoie de transplant de ficat. Sunt 17 în total, deci unul din 10, în condițiile în care știm că 99% din hepatite, la persoanele imunocompetente, se tratează și nu ajung într-o stare severă, în decurs de o săptămână”, explică medicul.

Părinții nu trebuie să se alarmeze

Medicul Mihai Craiu a subliniat pentru sursa citată că părinții nu trebuie, în niciun caz, să intre în panică. „Să nu fie paranoici și să-i țină numai acasă pe copii, să nu mai meargă deloc cu ei în parc, să înceapă să dezinfecteze tot. Trebuie să reacționăm proporțional cu mărimea amenințării”, a transmis Mihai Craiu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: