Redactia.ro
Home » Știri » Veste cutremurătoare pentru fetița de 5 ani cu hepatită misterioasă. Copila are nevoie de transplant de ficat. Încă două cazuri suspecte de hepatită misterioasă în România

Veste cutremurătoare pentru fetița de 5 ani cu hepatită misterioasă. Copila are nevoie de transplant de ficat. Încă două cazuri suspecte de hepatită misterioasă în România

hepatita copii

Încă două cazuri suspecte de hepatită cu cauze necunoscute la copii au fost depistate în România. Acestea se adaugă unui caz deja confirmat, o fetiță de 5 ani care are nevoie de un transplant hepatic. Specialiștii din Ministerul Sănătății recomandă părinților să le pună copiilor mască în spații aglomerate.

Fetița de 5 ani cu hepatită misterioasă are nevoie de transplant

Mama fetiței ar fi donator compatibil cu aceasta și i-ar putea dona ficat pentru a-și salva fetița. Însă, abia acum apar problemele. Operația la nivel pediatric nu poate fi făcută în România, pentru că nu există niciun centru autorizat în acest sens.

Șeful Secției de Chirurgie și Transplant Hepatic din cadrul Spitalului Clinic Fundeni, prof. dr. Vladislav Brașoveanu, spune că singura soluție este transplantul hepatic în străinătate.

Spitalul Grigore Alexandrescu nu este acreditat pentru transplantul hepatic pediatric, iar la Spitalul Fundeni se fac cele mai multe transplanturi hepatice, dar la ADULT. Și atunci, singura soluție este transplantul hepatic în străinătate. Ministerul Sănătății are un acord cu Italia și atunci probabil că singura soluție va fi transplantul hepatic acolo.Noi am internat mama fetiței pentru investigații, însă, din păcate, nu se poate realiza transplantul hepatic pediatric în România, pentru că, la ora actuală, dacă vă vine să credeți, nu există un centru acreditat pentru transplantul hepatic pediatric în România.”, spune medicul Vladislav Brașoveanu.

De asemenea, medicul a mai precizat faptul că ar trebui urgentate toate formalitățile.

„Mama are aceeași grupă cu fetița, deci, sigur, compatibilitatea cea mai bună ar putea să fie de la mamă. În mod normal, transplantul pediatric de la un donator viu e o operație programată, însă înțeleg, din datele din spațiul public, că această fetiță se degradează de la o zi la alta și atunci, probabil ar trebui urgentate toate formalitățile pentru a fi transferată în străinătate, e vorba de un copil totuși” a subliniat medicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: