Redactia.ro
Home » Știri » Un aliment este complet interzis de Revelion. Nici nu trebuie să-l ai pe masă!

Un aliment este complet interzis de Revelion. Nici nu trebuie să-l ai pe masă!

Meniu prânz pentru musafiri. Chec aperitiv și pui la cuptor cu sos și legume

Mai este doar o zi până când anul 2021 ajunge la final, iar gospodinele de pretutindeni au început pregătirile pentru noaptea dintre ani. Pentru masa de Revelion, există o tradiție care nu ar trebui ignorată. Este vorba de un aliment care este interzis, deoarece se spune că va aduce ghinion în anul ce va începe.

Un aliment este complet interzis de Revelion. Nici nu trebuie să-l ai pe masă!

Una dintre tradițiile care trebuie respectate în noaptea dintre ani face referire chiar la alimentele pe care le consumăm. Românii iubesc să aibă masa plină de preparate deosebite, însă există un fel de mâncare care conform obiceiului trebuie evitat. Este vorba de un tip de carne, pe care în mod normal îl consumăm zi de zi.

Acest aliment este carnea de pui, care se spune că alungă norocul celor care o au pe masă și care o consumă. Astfel, este indicat să evitați acest avion în noapte dintre 31 decembrie și 1 ianuarie, și în schimb să optați pentru alt timp de carne, cum ar fi porcul, vita sau peștele.

O referință la carnea de pui care nu ar trebui consumată este făcută și în Biblie, după cum arată versetul următor:

„Din păsări să nu mancati şi să vă îngreţoşaţi de acestea, că sunt spurcate: vulturul, zgribtorul si vulturul de mare; corbul şi şoimul cu soiurile lor;

toată cioara şi soiurile ei; struţul, cucuveaua, rândunica şi uliul cu soiurile lui; huhurezul, lebăda, pelicanul şi cocorul; cocostârcul, pupăza şi liliacul”.

Motivul pentru care e bine ca peștele să fie mâncat în noaptea dintre ani

Tradiția spune că alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion este peștele. Românii consumă acest tip de carne pentru prosperitate și putere de muncă, deoarece se spune că cei ce mănâncă pește vor fi în noul an agili precum peștele și vor putea să treacă peste necazuri și greutăți precum acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: