Redactia.ro
Home » Știri » Un avion de agrement s-a prăbușit în județul Giurgiu. Două persoane au fost găsite carbonizate

Un avion de agrement s-a prăbușit în județul Giurgiu. Două persoane au fost găsite carbonizate

GALERIE FOTO (2)

Panică în județul Giurgiu. Un avion de agrement s-a prăbușit, sâmbătă, în localitatea Letca Nouă. Două persoane au fost găsite carbonizate la locul evenimentului, au anunțat ISU Giurgiu.

Un avion de agrement s-a prăbușit în județul Giurgiu

Un avion de agrement s-a prăbușit într-o localitatae din Giurgiu. Oamenii legii au găsit, la fața locului, două persoane carbonizate. „Un avion de mici dimensiuni a fost identificat prăbuşit în pădurea din comuna Letca Nouă, judeţul Giurgiu, victimele fiind o persoană de sex feminin şi o persoană de sex masculin. În cauză sunt efectuate cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 112 şi art. 116 alin. 1 lit. a, b, c ambele raportate la art. 122 şi art. 114 alin. 1, 2 şi 3 şi art. 115 alin. 1 din Legea nr. 21/2020 privind Noul Cod Aerian al României, art. 192 alin. 1, 2 şi 3 din Codul Penal”, se arată în comunicatul Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, transmis sâmbătă seara.

Parchetul Curții de Apel București a deschis un dosar penal în care se fac cercetări în acest caz. Oamenii legii anchetează, printre altele, fapte legate de consumul de alcool și pilotarea unui avion fără documente de certificare. Sursele Digi24 susțin că aparatul ar fi fost la cea de a doua călătorie a zilei și nu ar fi avut plan de zbor.

Avionul de mic dimensiuni s-a prăbușit în mijlocul pădurii dintre localitățile Letca Nouă și Letca Veche. Aparatul de zbor s-a lovit de crengile copacilor și din păcate, impactul cu solul le-a fost fatal celor două persoane. După impactul cu solul, aeronava a luat foc. Avionul privat ar fi decolat de pe pe aerodromul Letca Nouă. Un martor a fost cel care a dat alarma și a văzut că avionul s-a prăbușit.

Ce prevede noul cod aerian al României

Articolul 112 din Noul Cod Aerian al României arată că „Încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu prevăzute de actele normative cu putere de lege sau neîndeplinirea acestora, dacă fapta a pus în pericol siguranţa unei aeronave în zbor şi prin aceasta s-a cauzat o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 2 ani la 7 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Articolul 114, în alineatele 1, 2 din acelaşi act normativ prevede că „efectuarea serviciului de către personalul aeronautic aflat sub influenţa băuturilor alcoolice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă; efectuarea serviciului de către personalul aeronautic care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge ori se află sub influenţa unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Foto – ISU Giurgiu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini