Redactia.ro
Home » Știri » Un bărbat de 105 din Gherla s-a vaccinat anti-COVID19. Este cel mai vârstnic român care face asta

Un bărbat de 105 din Gherla s-a vaccinat anti-COVID19. Este cel mai vârstnic român care face asta

Un bărbat de 105 din Gherla s-a vaccinat anti-COVID19.

Un bărbat de 105 din Gherla s-a vaccinat anti-COVID19. Un bărbat în vârstă de 105 ani din Gherla a decis să se vaccineze împotriva coronavirusului, astfel devenind cel mai vârstnic român care face acest gest. Iosif Rus este veteran de război și susține că are încredere în medici, iar imunizarea este singura șansă să revenim la o viață normală.

Un bărbat de 105 din Gherla s-a vaccinat anti-COVID19. Este cel mai vârstnic român care face asta

Un bărbat de 105 din Gherla s-a vaccinat anti-COVID19. O zi plină de emoții pentru un bărbat în vârstă de 105 ani din Gherla, județul Cluj. Iosif Rus este veteran de război și a luat o decizie surprinzătoare, și anume, aceea de a se imuniza împotriva coronavirusului. Astfel, bărbatul a devenit cel mai vârstnic român care face asta. Iosif Rus a fost profesor de muzică și susține că are mare încredere în medici, pentru că doar imunizare ne mai poate ajuta să revenim la o viață normală. ”Să se vaccineze, să meargă, să îşi păstreze sănătatea. Ca să poată să revină viaţa la normal. Ei, tinerii, trebuie să ia viaţa în serios, că ei rămân”, a declarat Iosif Rus.

Deși are 105 ani, bărbatul a găsit energia de a se interesa zilnic despre evoluția bolii, dar și despre noile informații legate de coronavirus. ”Degeaba nu cred ei, că realitatea e asta: Virusul există. Nu ştiu ce concepţie au ei, dar nu ar trebui să fie aşa. Sănătate e pe primul rând, de aia toate popoarele au început să îşi facă vacinurile şi să lupte împotriva pandemiei ăsteia”, a mai declarat bărbatul în vârstă de 105 ani.

Singurul sprijin al bărbatului în vârstă de 105 ani îi este nepoata, care s-a bucurat enorm de mult să-l vadă pe acesta determinat să se vaccineze împotriva coronavirusului.”Puţine emoţii a avut şi a studiat foarte mult, dar a avut încredere în medicină, în vaccinurile acestea inovatoare. A citit foarte mult”, a menționat nepoata acestuia. Primarul din Gherla a precizat că Iosif Rus s-a vaccinat în prima zi de vaccinare, deși are 105 ani. Mai mult, bărbatul se va prezenta peste 21 de zile, la centrul de vaccinare pentru rapel.

Platforma online pentru programarea vaccinării anti-COVID19 va fi modificată

Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării a anunțat, joi, că persoanele vulnerabile și cele vârtsnice vor avea prioritate la vaccinare, iar în acest sens, platforma online pentru programarea vaccinării anti-COVID19 va fi modificată. Așadar, pe parcursul zilei, 255 dintre programări vor fi destinate persoanelor din domeniile esențiale, urmânc ca 75% să fie rezervate pentru vârstnici și cei vulnerabili. În ceea ce privește angajatorii, în baza CUI sau CIF, numărul programărilor nu va putea depăși 25% din cele disponibile zilnic. După atingerea de 25% de locuri ocupate, nu va mai fi posibilă programarea altor angajați în ziua respectivă, iar locurile celelalte vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, cele care au probleme cronice și cele cu dizabilități, precum și de personalul încadrat în etapa I, pentru care se continuă programarea și în etapa a II-a.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: