Redactia.ro
Home » Știri » Un bărbat s-a pensionat după 26 de ani de concedii medicale! „Am inventat tot ce mi-a venit în minte”

Un bărbat s-a pensionat după 26 de ani de concedii medicale! „Am inventat tot ce mi-a venit în minte”

Un bărbat originar din Italia s-a pensionat după 26 de ani de concedii medicale! Carlo Cani este numele lui și are 60 de ani. Italianului nu i-a prea plăcut munca, astfel că a reușit să păcălească compania minieră din Sardinia, unde se angajase în 1980. Cu toate că a fost angajatul companiei timp de 26 de ani, nu a lucrat nici măcar o zi acolo. A ieșit la pensie și a dezvăluit într-un interviu cum a reușit.

Povestea bărbatului a făcut valuri printre italieni. După 26 de ani în care a inventat tot felul de probleme de sănătate pentru a sta în concediu medical, a beneficiat de pensie întreagă. Afecțiunile pe care le invoca erau, de exemplu, afecţiuni ale ochilor cauzate de praful de cărbuni, amnezie, hemoroizi, faptul că suferă de claustrofobie, iar lista poate continua.

Complicitatea medicilor l-a ajutat pe Carlo Cani să trăiască astfel timp de 26 de ani. Bărbatul a mărturisit în cadrul unui interviu pentru publicaţia La Stampa faptul că, în majoritatea timpului stătea acasă şi asculta jazz.

„Am ajuns la vârsta pensionării fără să muncesc cine știe ce. Am urât să muncesc în subteran. Din prima clipă am înțeles că viața printre cărbuni nu este pentru mine. Așa că am inventat tot ce mi-a venit în minte, mă loveam intenționat la deget pentru că nu puteam să lucrez cu el umflat. Cu alte ocazii îmi frecam ochii cu praf de cărbune. Pur și simplu nu-mi plăcea să muncesc, mai ales nu în mină”, a spus, cu sinceritate, Carlo Cani.

Vârsta de pensionare în Uniunea Europeană

Vârsta medie de pensionare pentru bărbați, dar și pentru femei din Uniunea Europeană este de 65 de ani. La această medie se vrea să se ajungă și în România. Prin urmare, până în anul 2030, Ministrul Muncii promite că vom ajunge la standarde europene, din această perspectivă.

Conform datelor transmise de Consiliul European, media de 65 de ani poate fi întâlnită și în țările: Belgia, Cehia, Cipru, Danemarca, Luxemburg, Olanda, Slovenia.

Țările cu cele mai mari vârste de pensionare din Uniunea Europeană sunt: Germania cu 65,6, Grecia cu până la 67 de ani, Irlanda cu 66, Islanda și Italia cu 67, Portugalia cu 66,5 și Suedia cu până la 67 de ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: