Redactia.ro
Home » Știri » Un bolnav de coronavirus s-a aruncat de la etaj. Medicii de la Matei Balș sunt șocați

Un bolnav de coronavirus s-a aruncat de la etaj. Medicii de la Matei Balș sunt șocați

Institutul Matei Bals

Pandemia îi aduce în pragul disperăririi pe unii oameni. Un pacient infectat cu coronavirus, în vârstă de 51 de ani, s-a aruncat, vineri,  de la etajul doi al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, din Capitală. Din fericire, bărbatul este în viață și a fost tranferat la Spitalul Floreasca.

 Un pacient cu covid a sărit de la etaj

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, internat de coronavirus la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, s-a aruncat de la etajul 2 al unității medicale. Bărbatul a supraviețuit în urma faptei sale și a fost transferat la Spitalul Floreasca.

Conducerea INBIMB anunță apariția unui incident regretabil, tradus prin defenestrarea unui pacient, în vârstă de 51 ani, internat cu COVID – 19, dintr-un salon aflat într-una din clădirile Institutului, de la etajul 2 al acesteia. S-a trecut imediat la asistarea pacientului, în vederea asigurării funcțiilor vitale, cu suport maximal, după care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență București. Colectivul de la INBIMB este devastat emoțional în acest moment și atrage atenția asupra sindroamelor de depresie asociate COVID 19. Au fost anunțate autoritățile și evenimentul a fost înregistrat pe site-ul ANMCS”, transmite instituţia medicală.

Situația de la Matei Balș

Situația spitalului Matei Balș nu este una tocmai favorabilă. Numărul paturilor cu pacienți covid încep să se epuizeze, iar la ATI deja a fost atinsă capacitatea maximă.  ”Vin pacienţi care aşteaptă în camera de gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas”, spune managerul de la Victor Babeș, dr. Emilian Imbri.

Și în alte spitale Covid situația este neplăcută

La Spitalul Victor Babeş, oamenii stau noaptea ore în şir și aşteaptă externările, iar la Spitalul CF Witting paturile sunt la fel ocupate.

„Cele 6 paturi disponibile pentru tratamentul pacienţilor de terapie intensivă sunt toate ocupate, 6 din 6, iar pe paturile de îngrijire pacienţi cu simptome care au nevoie de îngrijire pe clinic, cele 40 plus 3 locuri sunt pline, deci inclusiv pe cele de suspecţi le avem pline”, a declarat Cristian Banu, managerul Spitalului Witting din Capitală.

Și nu este singrua problemă la acest spital.Unitatea medicală va avea nevoie curând de personal medical în plus. Trei asistente care ies la pensie nu mai doresc să rămână să lucreze în spital pe timp de epidemie. „Deja persoanele tinere, mă uit la medicii de terapie intensivă care sunt medici specialişti, sunt medici rezidenţi, sunt în floarea vârstei, 25, 30 de ani, coboară dimineaţa la ora 8 după gardă, spun că au avut o gardă foarte grea, foarte grea”, a mai  adăugat Cristian Banu.

Pe lângă acestea și la Spitalul Victor Babeş din Capitală locurile se epuizează rapid. Ore în șir așteaptă bolnavii covid să intre să fie internați sau consultați. Fapt care creează isterie în jur.„Se umple locul de aşteptare pentru pacienţii care vin la consultaţie, este plin de oameni care aşteaptă, sunt supăraţi, sunt nervoşi, vin şi ziua, vin şi noaptea, noaptea sunt aduşi cu salvările. Ce nu internăm sunt trimişi acasă, da, să se izoleze, să aştepte cele 14 zile liniştiţi fără nicio problemă, să ţină legătura cu medicul de familie şi în cazul în care apar simptome sună la salvare şi sunt aduşi la spital. Noaptea vin pacienţi care aşteaptă în camera de gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas până dimineaţa când facem externări”, a declarat dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş din Capitală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: