Redactia.ro
Home » Știri » Un celebru bucătar a murit în ziua de Crăciun. Familia este devastată de durere

Un celebru bucătar a murit în ziua de Crăciun. Familia este devastată de durere

Bill Granger a murit.

Un om pasionat de gastronomie, fondatorul lanțului de restaurante Bill’s s-a stins din viață în ziua de Crăciun, lăsând în urmă un trecut culinar remarcabil.

Pe data de 25 decembrie, lumea gastronomiei a suferit o pierdere semnificativă odată cu trecerea în neființă a renumitului bucătar australian Bill Granger, cunoscut sub numele de „Regele Micului Dejun”. La vârsta de 54 de ani, Granger a părăsit această lume într-un spital din Londra, înconjurat de dragostea soției sale și a celor trei fiice. Deși cauza morții nu a fost făcută publică, vestea a zguduit comunitatea culinară și pe fanii săi din întreaga lume.

Familia sa a transmis vestea tristă pe platforma Instagram, descriindu-l pe Granger drept un vizionar care a transformat mâncarea obișnuită într-o experiență specială, plină de soare. „Va fi ținut minte ca ‘Regele Micului Dejun'”, au scris aceștia, subliniind influența sa profundă asupra gastronomiei, în special în ceea ce privește micul dejun.

Bill Granger era bucătar de mai bine de 30 de ani

Cu o carieră impresionantă care a acoperit 30 de ani, Bill Granger a fost un exponent al bucătăriei simple și delicioase. În 1993, la doar 23 de ani, a renunțat la școala de artă pentru a deschide primul său restaurant, Bills, în Sydney. Cafeneaua însorită a devenit rapid cunoscută pentru mâncăruri aparent simple, dar extrem de gustoase, precum pâinea prăjită cu avocado, clătitele de ricotta cu unt de fagure de miere și cafeaua de cea mai bună calitate.

Popularitatea lui a crescut rapid, și, ulterior, Granger a extins conceptul său în străinătate, deschizând restaurante în orașe precum Londra, Tokyo și în alte locații din Europa și Asia. În total, a fondat mai mult de o duzină de restaurante, creând un lanț de succes care a impresionat gurmanzii din întreaga lume.

Lumea bucătarilor este în doliu

Bucătării de renume și personalități din domeniul culinar au transmis omagii și condoleanțe familiei. Nigella Lawson, autoare de cărți de bucate și bucătar TV, a scris pe Instagram: „Mi se rupe inima să aud asta. Atât de crud.” Jamie Oliver, o altă legendă culinară, l-a numit pe Granger „un om minunat” și un „suflet bun și calm”, adăugând că a admirat tot ceea ce a reprezentat în domeniul alimentar.

Impactul lui Bill Granger a fost recunoscut oficial în ianuarie, când a primit Medalia Ordinului Australiei pentru contribuția sa semnificativă la turism și ospitalitate. Cu toate că a părăsit această lume, moștenirea sa culinară rămâne vie în inimile celor care au savurat deliciile sale, iar contribuția sa la gastronomie va fi amintită cu recunoștință și admirație.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: