Redactia.ro
Home » Știri » Un ciclon polar pune stăpânire pe România. Temperaturile vor scădea chiar și cu 10 grade Celsius 

Un ciclon polar pune stăpânire pe România. Temperaturile vor scădea chiar și cu 10 grade Celsius 

ciclon polar

România este lovită de un ciclon polar, iar acest fenomen va determina o bruscă scădere a temperaturilor cu până la 10 grade Celsius în doar câteva ore. În zilele următoare, un val de aer polar va acoperi tot mai multe regiuni din țară. Iată prognoza completă!

Un ciclon polar pune stăpânire pe România. Temperaturile vor scădea chiar și cu 10 grade Celsius

Meteorologii avertizează că se va înregistra o răcire accentuată a vremii, cu o scădere de temperatură de până la 10 grade Celsius în doar 2-3 ore. De asemenea, precipitațiile sub formă de ploaie se vor extinde pe o suprafață tot mai mare, conform informațiilor de pe Antena3 CNN.ro.

La altitudini mai mari, cum ar fi în zonele montane, există chiar posibilitatea de apariție a lapoviței și ninsorii, pe fondul pătrunderii unei mase de aer de origine arctică în România începând de duminică.

Weekendul se anunță caracterizat de o vreme neobișnuit de variabilă, cu fluctuații semnificative ale temperaturii, perioade de vânt puternic în diverse regiuni și posibilitatea de ploi locale. Vineri, dimineața începe cu temperaturi relativ moderate, dar pe parcursul zilei, termometrele vor indica valori de peste 20 de grade Celsius în cea mai mare parte a țării, iar în sud, temperaturile vor atinge valori situate între 23 și 26 de grade Celsius.

Vremea se va răci brusc în weekend. Ce temperaturi se vor înregistra

De asemenea, izolat, în special în zonele montane, este posibil să apară câteva precipitații ușoare. În noaptea de vineri spre sâmbătă, 7 octombrie, se preconizează că va fi destul de frig în jumătatea nordică a țării, precum și în regiunea de sud-vest. În anumite zone de teren, temperatura va coborî dimineața sub 4-5 grade Celsius.

Deși dimineața de sâmbătă se anunță răcoroasă, ziua se va caracteriza printr-o căldură plăcută și cer senin. În estul și sudul țării, temperaturile vor ajunge la un maxim de 24-27 de grade Celsius la prânz, însă valori de peste 20 de grade se vor înregistra și în celelalte regiuni. În același timp, vântul va deveni mai puternic în zonele montane, în special în Carpații Orientali, unde se așteaptă rafale de vânt ce pot depăși 70-80 km/h.

Duminică, 8 octombrie, în prima parte a zilei, se așteaptă temperaturi de până la 25-27 de grade Celsius în unele zone. Totuși, spre după-amiază, o masă de aer rece, de origine arctică, se va îndrepta dinspre nord și va determina o schimbare rapidă a condițiilor meteorologice. Contrastul dintre cele două mase de aer va fi notabil, în special în jumătatea estică a țării, unde temperatura poate scădea cu 5-10 grade Celsius în doar 2-3 ore.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: