Redactia.ro
Home » Știri » Un consilier principal de la Kremlin: „Putin și-a restrâns recent grupul de consilieri la un număr mic de securiști…”

Un consilier principal de la Kremlin: „Putin și-a restrâns recent grupul de consilieri la un număr mic de securiști…”

Un consilier principal de la Kremlin a decis să vorbească deschis despre situația din Rusia și invazia ordonată de Vladimir Putin, pe care a numit-o „jenantă”. În timp ce trupele rusești eșuează în atacurile lor, iar soldații aleg să se predea, președintele rus s-ar fi înconjurat intenționat de oameni care să-l susțină în acțiunile sale.

Un consilier principal de la Kremlin: „Putin și-a restrâns recent grupul de consilieri la un număr mic de securiști…”

„Operațiunea specială” desfășurată de trupele rusești în Ucraina, sub pretextul conflictului din regiunea Donbas, nu-i alarmează doar pe liderii occidentali, ci și pe oficialii ruși. Războiul pe care-l poartă Putin are efecte dezastruoase asupra propriului popor, atât din punct de vedere economic, cât și social.

Andrei Kortunov, expertul în politică externă, director general al Consiliului rus pentru Afaceri Internaționale și membru al unui grup care consiliază Kremlinul, a afirmat pentru „Sky News”că nu înțelege rațiunea din spatele invaziei. Conform declarațiilor sale, Vladimir Putin urmează în acest moment sfaturile unui cerc restrâns format din generali și spioni lingușitori, care îi spun exact ceea ce vrea să audă și îl susțin în acțiunile sale.

„Am fost șocat pentru că, pentru o lungă perioadă de timp, am crezut că o operațiune militară nu era fezabilă. Nu era plauzibilă (…) Nu înțeleg logica pe care Putin o are în prezent, propriul raționament ce justifică acțiunile pe care le-a făcut.”, a spus Andrei Kortunov, citat de „Daily Mail”.

Consilierul nu se gândește în aceste momente doar la Rusia, ci și la poporul ucrainean, atacat cu atât de multă brutalitate de armata lui Putin. În timp ce numărul morților crește de la zi la zi, Ucraina este distrusă de bombardamentele care de 8 zile nu reușesc s-o răpună.

„Sfatul meu astăzi, având în vedere situația actuală de pe teren, ar fi să transformăm încetarea focului în principala prioritate. Trebuie să oprim conflictul!”, a mai afirmat el.

În timp ce Vladimir Putin pare că nu vede inevitabilul său declin în urma acestui război, rușii de pretutindeni au ieșit în stradă și și-au strigat îngrijorarea, teama și susținerea față de Ucraina. Mesajul lor este unul clar: nu vor război, dar președintele nu aude aceste strigăte. Nu vrea să asculte de nimeni, de vină pentru toate acestea fiind chiar cercul de persoane de care s-a înconjurat, care nu-l contrazic sub nicio formă.

„Putin și-a restrâns recent grupul de consilieri la un număr mic de securiști, cunoscuți sub numele de „siloviki”, care constau din generali, prieteni și spioni, a mai spus Kortunov.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: