Redactia.ro
Home » Știri » Un elev refuză să mai meargă la școală, din cauză că învățătoarea l-ar fi umilit în fața clasei. Cum se apără cadrul didactic

Un elev refuză să mai meargă la școală, din cauză că învățătoarea l-ar fi umilit în fața clasei. Cum se apără cadrul didactic

Un elev refuza sa mai mearga la scoala

Un elev de clasa a III-a, de la o școală din Argeș, refuză să mai meargă la ore. Băiatul acuză învățătoarea că i-ar fi spus că mărțișorul pe care i l-a oferit este unul urât. Cadrul didactic se apără, negând spusele micuțului. Conducerea unității de învățământ a demarat o anchetă în acest caz.

Un elev refuză să mai meargă la școală, din cauză că învățătoarea l-ar fi umilit în fața clasei. Cum se apără cadrul didactic

Un copil, elev în clasa a III-a, la o școală din Argeș, refuză să se mai prezinte la ore, din cauză că se simte umilit de învățătoarea sa. Băiatul le-a spus plângând părinților că femeia nu i-a apreciat mărțișorul pe care i l-a oferit, catalogându-l drept ”urât”. Părinții sunt revoltați de situație, în timp ce învățătoarea și conducerea unității de învățământ au o altă variantă, potrivit Antena 3.

Un băiețel de clasa a 3-a refuză să mai meargă la școală după ce învățătoarea l-a umilit în fața clasei când i-a oferit un mărțișor

Foto: Antena 3

Întâmplarea ar fi avut loc în dimineața de 1 martie când elevul i-a oferit învățătoarei o ciocolată și un mărțișor. După terminarea cursurilor, la prânz, a ajuns plângând acasă și tremurând pe motiv că ”Doamna” l-a făcut de râs în fața colegilor, după ce i-ar fi reproșat că mărțișorul este urât, dar și că nu a fost în stare să-i cumpere ceva.

Afectați de cele auzite, părinții celui mic au sesizat Inspectoratul Scolar Argeș, dar și presa. Ei susțin că sunt o familie cu venituri modeste, iar copilul lor nu ar fi trebui tratat astfel, deoarece are o problemă cu ochii.Mama băiatului mai mărturisește că învățătoarea l-a numit și ”sărac” pe copil, după ce a refuzat de mai multe ori să cumpere cărți care îl vor ajuta la ore. Un alt lucru interesant pe care l-a precizat mama elevului  este că acesta venea afectat acasă, atunci când învățătoarea se lua de el.

”Era foarte speriat, plângea, când a venit de la școală și mi-a spus ce s-a întâmplat. Că doamna l-a jignit. I-am spus să meargă în continuare la școală, dar nu mai vrea că-i este rușine. Dacă nu voia să cumpere cărți, zicea că este sărac. Nu l-am văzut așa afectat, numai când doamna se lua de el”, sunt declarațiile mamei elevului.

În schimb, învățătoarea are o altă variantă. Ea neagă că ar fi spus cele precizate de elev și că i-ar fi spus, de fapt, că nu trebuia să dea banii și pe mărtișor și pe ciocolată. Totodată, potrivit învățătoarei, copilul fiind unul hiperactiv, care mai face năzbâtii prin clasă, ar fi interpretat vorbele ei. Cadrul didactic i-a îndrumat pe părinți să-l ducă pe copil la consiliere psihologică.

Auzind explicațiile dascălului, tatăl băiatului, fost elev și el, la rândul său, al învățătoarei cu peste 30 de ani experiență în învățământ, a cerut să asiste la ore sau chiar să stea pe hol, dacă băiatul său va avea o ieșie neadecvată. Conducerea școlii i-a aprobat acest lucru părintelui.

Care este reacția conducerii școlii

Superiorii cadrului didactic au transmis că au analizat acest caz și că nu este nevoie de o cercetare disciplinară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: