Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Educației vine cu o nouă propunere. Elevii din clasele terminale ar trebui să meargă fizic la școală chiar și în scenariul roșu

Ministrul Educației vine cu o nouă propunere. Elevii din clasele terminale ar trebui să meargă fizic la școală chiar și în scenariul roșu

Ministrul Educației vine cu o nouă propunere

Ministrul Educației vine cu o nouă propunere. Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu a venit cu o propunere referitoare la școala fizică. Conform acestuia, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă la școală fizic chiar și în scenariul roșu. Acesta a menționat că examenele sunt cu prezența fizică, iar elevii trebuie să se pregătească pentru ele.

Ministrul Educației vine cu o nouă propunere. Elevii din clasele terminale ar trebui să meargă fizic la școală chiar și în scenariul roșu

Ministrul Educației vine cu o nouă propunere. Sorin Cîmpeanu a vorbit sâmbătă seara, despre elevii din clasele terminale, care trebuie să susțină examene terminale. Conform acestuia, elevii din clasele a VIII-a și XII-a ar trebui să meargă fizic la școală, chiar dacă acestea intră în scenaruul roșu pentru a fi pregătiți când vor susține examenele.

De asemenea, acesta a menționat că regulile de distanțare și prudență trebuie păstrate în continuare cu sfințenie în școli. „Pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale. Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți”, a spus Sorin Cîmpeanu.În cazul scenariului roșu cauzat de pandemia de coronavirus, școala se închide și elevii fac cursuri online.

Câți profesori vor fi vaccinați?

Ministrul Sănătății a vorbit și despre vaccinarea cadrelor didactice. Conform acestuia, au fost vaccinate până joi aproape 70.000 de angajați din educație, iar programați sunt în total 132.000. Totodată, Sorin Cîmpeanu a menționat că centrele de vaccinare sunt deschise până seara, la ora 20.00. „Astăzi (joi – n.r.) până la ora 18.30 erau vaccinați aproape 5.000 de profesori. Mâine se vor deschide alte 3 centre în Mureș, Ilfov și Bistrița Năsăud. De luni vom funcționa la capacitate normală. 70.000 de angajați ai sistemului de învățământ sunt deja vaccinați, mare parte și cu rapelul. Și vom ajunge undeva la 110-120 de mii de cadre vaccinate„, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Dintre cele 131.682 de persoane programate la vaccin, 55.673 s-au vaccinat deja, 21.493 au făcut prima doză și 34.180 rapelul. Mai mult, la acestea se adaugă și aproape 8.000 de cadre didactice din învățământul superior medical vacccinate și înregistrate ca personal medical. Acțiunea de vaccinare pentru profesori va continua în perioada următoarea, până pe data de 10 martie. „În primul rând, tipurile de vaccin- vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicații. De asemenea, vaccinul produs de BionTech Pfizer va fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat. Programarea se va face după o altă modalitate și nu se efectuează în platforma informatică„, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: