Redactia.ro
Home » Știri » Bucureștiul iese din scenariul roșu! Școlile se vor redeschide și pentru elevii din clasele terminale

Bucureștiul iese din scenariul roșu! Școlile se vor redeschide și pentru elevii din clasele terminale

Bucureștiul iese din scenariul roșu! Școlile se vor redeschide și pentru elevii din clasele terminale

Bucureștiul a ieșit oficial din scenariul roșu! Începând de miercuri, Capitala se află în scenariul galben, cu o rată de infectare de 2,96 la mie.

Bucureștiul iese din scenariul roșu

Potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, Bucureștiul intră în scenariul galben. Rata de infectare a coborât sub 3 la mie, fiind acum de 2,96 la mia de locuitori. În scenariul roșu mai rămân județele Cluj – 3,49, Ilfov – 3,48 și Timiș – 4,07.

Bucureștiul iese din scenariul roșu! Conform bilanțului Covid publicat miercuri de GCS, Capitala are 113.825 de contaminări, în total, și 257 cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 de ore, scrie Digi24.

La nivel național, au fost înregistrate 3.000 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) și 116 decese. Un număr de 21 de județe sunt în scenariul verde, care au sub 1,5 cazuri la mia de locuitori. În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școal.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă, în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

Bucureștiul iese din scenariul roșu! În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

În ce condiții se vor redeschide școlile

Prim-ministrul Florin Cîțu a precizat, marți, la Europa FM că pe 2 februarie se va lua decizia finală cu privire la acest subiect și că totul depinde de felul cum evoluează pandemia. Totodată, odată cu prezentarea fizică la ore, Cîțu a subliniat faptul că trebuie respectate toate normele anti-covid.

”Decizia se va lua pe 2 februarie. Şi noi ne uităm, zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize şi în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. Este un alt lucru important pentru că noi toţi ne axăm acum pe campania de vaccinare, ceea ce e important să comunicăm, dar trebuie să nu uităm că, încă, în România există o pandemie şi la nivel global.

Trebuie să păstrăm măsurile de restricţie, trebuie să purtăm mască, distanţarea socială şi toate celelalte măsuri care au dat rezultate până astăzi. Monitorizăm clar, zilnic, situaţia. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu, marţi, la Europa FM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: