Redactia.ro
Home » Știri » Anul școlar 2021. Elevii vor fi obligați să se vaccineze înainte de redeschiderea școlilor

Anul școlar 2021. Elevii vor fi obligați să se vaccineze înainte de redeschiderea școlilor

Anul școlar 2021. Elevii vor fi obligați să se vaccineze înainte de redeschiderea școlilor

O nouă decizie a autorităților i-a îngrijorat pe părinți! Se pare că în anul școalar 2021, elevii ar putea fi obligați să se vaccineze înainte de redeschiderea școlilor. 

Elevii vor fi obligați să se vaccineze înainte de redeschiderea școlilor

Medicii de familia din România au făcut un anunț care i-a îngrijorat pe părinți. Se pare că elevii ar putea fi obligați să se vaccineze înainte de redeschiderea școlilor. Decizia este justificată cu faptul că, în cazul în care instituțiile școlare se vor redeschide, se anunță și o eventuală creștere a numărului infecțiilor respiratorii și al cazurilor de gripă, lucru pentru care specialiștii recomandă vaccinarea antigripală a elevilor.

Potrivit Agerpres, părinții au la dispoziție vaccinul în farmacii, dar și a celui distribuit cu ajutorul Programului Național de Vaccinare. Elevii vor fi obligați să se vaccineze! De asemenea, medicii îi încurajează pe părinții să se informeze despre acest proces și despre beneficiile vaccinului antigripal, în contextul în care copiii sub 16 ani nu pot fi vaccinați împotriva COVID-19.

”În contextul în care, cel puţin pentru moment, copiii nu vor fi vaccinaţi împotriva COVID-19 şi, în acelaşi timp, ei sunt principalii vectori de transmitere a virusului gripal, vaccinarea antigripală a acestora reprezintă o modalitate prin care îi putem proteja de o posibilă infectare cu ambele virusuri.

Prin vaccinarea acestora putem reduce substanţial riscul de îmbolnăvire şi de apariţie a complicaţiilor cauzate de virusul gripal, care pot necesita spitalizare, precum şi transmiterea virusurilor în comunitate care uneori duc chiar la deces. În timp ce protejăm copiii, reducem semnificativ şi transmiterea virusului gripal în comunitate”, a detaliat dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF.

Despre campania de vaccinare a profesorilor

Tot mai mulți profesori au ratat startul vaccinării. În consecință, sunt școli în care niciun profesor nu a fost programat. În București, toate cele 418 unități de învățământ de stat, dar și 207 școli private au desemnat câte un responsabil care să introducă și să programeze, pe platforma guvernului, angajații care doresc să se vaccineze. Însă, nu mai sunt locuri disponibile.

”Personalul din învățământ, după cum știm, este inclus în etapa de vaccinare alături de alte tipuri de activități esențiale, fiecare când dorește să se programeze va putea să facă acest lucru. Dacă putem să oferim cu prioritate aceste doze personalului din învățământ, cu siguranță o vom face”, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiță.

Elevii vor fi obligați să se vaccineze! Autoritățile au promis și organizarea unor seminarii în care specialiștii să le explice cadrelor didactice care sunt beneficiile vaccinării. Mai mult, Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre vaccinarea copiilor care au peste 16 ani. În ceea ce-i privește pe elevii de clasa a XII-a, având în vedere că au peste 16 ani, coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că se pot vaccina respectând strategia de vaccinare.

”Dacă unii dintre ei sunt în evidență cu boli cronice care-i vulnerabilizează, cu siguranță au prioritate și așa și trebuie să se vaccineze”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: