Redactia.ro
Home » Știri » Un nou avion misterios zboară deasupra României. Sute de oameni îi urmăresc traseul online

Un nou avion misterios zboară deasupra României. Sute de oameni îi urmăresc traseul online

Avionul Bombardier Challenger 650 ARTEMIS nu are armament la bord și survolează zona Moldovei și Dobrogea. El atrulează deasupra României, sâmbătă după-amiază.

Acesta a decolat din Lituania și este unul dintre cele mai urmărite zboruri de pe platforma FlightRadar24 în acest moment.

NATO monitorizează forţele ruse

Challenger-ul 650, care seamănă cu avioanele private ale miliardarilor, a fost modificat de Leidos Defense Group pentru armata americană. Avionul a fost dislocat din SUA în Europa pentru a face parte din efortul NATO de monitorizare a forțelor ruse în apropierea graniței cu Ucraina.

Avionul Bombardier Challenger 650 ARTEMIS nu are armament la bord și nu zboară în așa-numitul spațiu aerian „contestat” care intră în zona apărării antiaeriene a părților combatante.

Avion modificat pentru Armată

Acesta este al doilea avion modificat de către companie pentru armată. Desigur, mai există companii care fac același lucru, precum L3Harris Technologie, fiind numit ARES.

Aeronava ARTEMIS a fost retrasă dintr-o misiune din Arizona și trimisă în Europa în noiembrie 2021 pentru a monitoriza forțele armate ruse aflate la granița cu Ucraina. Avionul efectuează în medie un zbor de șase zile săptămânal, între 9 și 10 ore zilnic.

Avionul care survolează deasupra României este urmărit de sute de persoane zilnic, el zburând deasupra Moldovei și Dobrogei.

Avionul în cauză efectuează un zbor de șase zile săptămânal, între 9 și 10 ore zilnic. Aeronavele respectivele nu dețin armament de zbor, fiind echipate doar cu servere și monitoare. Întreținerea și repararea lor este realizată de compania Leidos.

Ruşii sabotează avioanele NATO

Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă Frontex a anunţat că a suspendat misiunea de patrulare aeriană în Marea Neagră din cadrul misiunii „Multipurpose Maritime Operation (MMO) Western Black Sea 2023”, după incidentul în care un avion polonez L410 Turbolet a fost interceptat foarte agresiv de către o aeronavă rusească Su-35. Un expert militar susține că rușii pot fi puși la punct cu misiuni permanente de patrulare.

Suntem îngrijorați de incidentul de vineri care a implicat o aeronavă poloneză care a făcut parte în Operațiunea Maritimă Multifuncțională (MMO) Western Sea Black 2023.

Împreună cu autoritățile române, evaluăm planurile noastre de patrulare pentru a asigura siguranța echipajelor noastre, care este primordială în timpul operațiunilor. Misiunile de patrulare ale avionului polonez au fost suspendate până la noi ordine.

Alte patrule maritime rămân în funcțiune și în conformitate cu programul. MMO Western Black Sea este o operațiune comună găzduită de România și coordonată de Frontex.

Operațiunea, care urmează să dureze până la jumătatea lunii decembrie a acestui an, se concentrează pe prevenirea migrației ilegale, a pescuitului ilegal, a poluării marine și pe combaterea altor infracțiuni transfrontaliere din vestul Mării Negre.

MMO-urile din Marea Neagră sunt co-conduse de Frontex în fiecare an începând din 2019”, a transmis biroul de presă Frontex, conform Adevarul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: