Redactia.ro
Home » Știri » Un nou caz marca „azilele groazei”! O femeie de 88 de ani a murit într-un azil din cauza frigului. Avea o temperatură corporală de 28 de grade

Un nou caz marca „azilele groazei”! O femeie de 88 de ani a murit într-un azil din cauza frigului. Avea o temperatură corporală de 28 de grade

Un caz șocant a zguduit comunitatea locală din Mereni, județul Dâmbovița, unde o bătrână în vârstă de 88 de ani, locatar al unui azil, a pierit din cauza frigului. Femeia, internată la un centru pentru vârstnici, și-a găsit sfârșitul la Spitalul Județean din Târgoviște, unde fusese transportată de urgență cu ambulanța, chemată de personalul azilului.

Acest caz teribil vine la doar câteva luni de la momentul în care mai multe azile au fost luate la control de către oamenii legii. Acolo s-au găsit nereguli uriașe, iar multe unități au fost închise. Mulți dintre pacienți au fost transportați la spitale cu probleme severe de sănătate.

O femeie de 88 de ani a murit de frig într-un azil

Conform doctorilor care au preluat-o, starea bătrânei era de-a dreptul șocantă: o temperatură corporală de aproximativ 28 de grade Celsius. Certificatul medico-legal a arătat că decesul a survenit din cauza unui șoc hipotermic, un scenariu tragic și greu de imaginat într-un azil destinat îngrijirii persoanelor în vârstă.

Familia bătrânei, șocată de tragicul incident, susține că aceasta se bucura de o sănătate relativ bună înainte de acest eveniment nefericit. Întrebările se acumulează ți toată lumea vrea să știe cum a fost posibil ca o persoană internată într-un azil să moară de frig, și cine este responsabil pentru această tragedie. Potrivit informațiilor prezentate până în acest moment, se pare că femeia se putea deplasa singură și nu avea nevoie de asistență pentru a se hrăni.

Care a fost explicația patronului centrului

Azilul din Mereni, deși construit de primărie, a fost concesionat unei organizații private, ridicând semne de întrebare cu privire la condițiile de îngrijire și siguranță a locatarilor. Șeful centrului, absent în momentul tragic, a respins posibilitatea ca bătrâna să fi fost expusă la frig în interiorul clădirii, susținând că, cel mai probabil, mașina de salvare nu era încălzită suficient pentru transportul rapid al pacientei.

Această declarație, însă, este contrazisă de membrii echipajului ambulanței, care au indicat că distanța relativ scurtă de 42 de kilometri între Mereni și Târgoviște ar face dificilă intrarea într-un șoc hipotermic în timpul transportului.

Cu ancheta deschisă de către poliție, se așteaptă să se lămurească circumstanțele exacte ale acestei tragedii. Este esențial să se determine dacă există neglijență din partea personalului azilului sau dacă există deficiențe în sistemul de îngrijire și monitorizare a sănătății locatarilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: