Redactia.ro
Home » Știri » Un nou ciclon mediteranean în România. Județele aflate sub cod roșu

Un nou ciclon mediteranean în România. Județele aflate sub cod roșu

Avertizare MAE pentru români. A fost emisă alertă de Cod roșu

Un nou ciclon mediteranean în România. Iată care sunt județele aflate sub cod roșu!

Un nou ciclon mediteranean în România

România este afectată de furtuni puternice care provoacă daune masive. Un nou ciclon mediteranean a lovit extinse zone din țară, aducând fenomene meteorologice extreme.

O jumătate din țară se găsește sub avertizare Cod galben pentru condiții meteorologice nefavorabile, iar meteorologii avertizează că în câteva ore va ploua cât pentru două luni. Există un risc major de inundații și viituri.

Ploile torențiale, grindina și vijeliile au efectuat deja distrugeri în mai multe județe.

În județul Timiș, ploile torențiale au provocat pagube în doar 20 de minute. Străzile și bulevardele s-au transformat în adevărate râuri ca urmare a intensității ploii. Două autoturisme au fost acoperite de ape în Piața 700.

„Mi se pare puțin catastrofal. Mașinile sunt blocate, circulație blocată. Nu torențial, a plouat cu rafale. Chiar vorbeam cu mama mea, pare a fi uragan, nu ploaie”, spune o timişoreancă, potrivit Antena 3 CNN. 

Subsolul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara a fost inundat

Și subsolul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara a fost inundat. Angajații unității sanitare s-au străduit să scoată apa din clădire până la sosirea pompierilor.

În Timiș a fost cod roșu de vreme rea. Alte 12 județe s-au aflat sub cod portocaliu de vijelii, iar avertizările continuă până dimineață

„Până dimineaţa la ora 10:00 rămâne în vigoare avertizare meteorologică de Cod galben ce vizează de această dată, tot partea de vest, nord-vest, centru a țării, pentru că ne așteptăm ca în mod deosebit în Banat, în Crișana, în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în partea de nord-vest a Moldovei să cumulăm cantități de apă care la nivel local pot depăși, de asemenea, 30 de litri pe metrul pătrat”, a spus Elena Mateescu, director ANM, relatează aceeași sursă.

Județe aflate sub „Cod Roșu”

În județul Sibiu, situația este dramatică. Grindina a provocat distrugeri masive în localitatea Fântânele.

Mai multe localități din județele Bihor, Cluj, Sălaj, Caraș-Severin și Bistrița-Năsăud sunt aflate sub cod roșu de ploi torențiale.

Grindina și ploaia au cauzat pagube semnificative. Cantitatea de precipitații a depășit 40 de litri pe metrul pătrat, iar pe șantierul autostrăzii A7 au fost înregistrate imagini cu o mini-tornadă, conform aceleași surse.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: