Redactia.ro
Home » Știri » Un nou cutremur în România. Seismul s-a resimțit în mai multe orașe

Un nou cutremur în România. Seismul s-a resimțit în mai multe orașe

Un nou cutremur în România (1)

Un nou cutremur în România. În urmă cu putin timp a avut loc un nou cutremur în România. Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a declarat că seismul s-a produs în zona Vrancea, având o magnitudine de 3.2 grade pe scara Richter.

Un nou cutremur în România. Seismul s-a resimțit în mai multe orașe

Un nou cutremur a avut loc în România. Potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la ora 17.16, în zona Vrancea, Buzău, având magnitudinea de 3.7 grade pe scara Richter. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 131 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 57km N de Ploiesti, 57km SE de Brasov, 112km N de Bucuresti, 128km NE de Pitesti, 135km V de Braila, 135km S de Bacau, 138km V de Galati, 170km E de Sibiu, 177km N de Ruse, 218km SV de Iasi.

Cel mai mare cutremur produs în acest an, până acum, a avut loc pe 16 ianuarie și a avut magnitudinea de 4,4. Mișcarea tectonică a s-a resimțit și în București.

Gheorghe Mărmureanu, despre gravitatea unui seism mare în Capitală

Seismologul Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național de Fizica Pământului ne-a declarat ce s-ar întâmpla în cazul unui cutremur puternic în România. Specialistul a explicat că efectele ar fi devastatoare în București, având în vedere că sunt multe clădiri vechi și vulnerabile în cazul unui cutremur mai puternic.

„Eu cred că producerea unui seism puternic, va fi devastator pentru Capitală. Depinde cât de mare e seismul. Dacă va fi un cutremur ca cel din 1940, care a fost mai mare decât seismul din 1977, având în vedere ce s-a construit în România și mai ales cum s-a construit, impactul va fi devastator. Să știți că de multe ori, când un bloc e căzut în urma unui cutremur, constructorii găsesc în stâlpul respectiv o căciulă sau un pantof. Vă dați seama ce înseamnă acest lucru. În acest caz, gravitatea depinde de mulți parametri.”, ne-a mărturisit Gheorghe Mărmureanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: