Redactia.ro
Home » Homepage » Un nou cutremur puternic a zguduit Turcia! Ce magnitudine a avut

Un nou cutremur puternic a zguduit Turcia! Ce magnitudine a avut

GALERIE FOTO (2) Un nou cutremur puternic a zguduit Turcia! Ce magnitudine a avut

Un nou cutremur puternic a zguduit Turcia, în regiunea Hatay, după seria de cutremure care a dus la un bilanț cumplit: aproape 50.000 de morți în această țară și în Siria. Cel mai probabil, numărul va fi și mai mare de atât.

Un nou cutremur puternic a zguduit Turcia! Ce magnitudine a avut

Un cutremur cu magnitudinea 5 a zguduit sud-estul Turciei, a anunţat joi Centrul de monitorizare a cutremurelor Kandilli, relatează dpa.

Noua mișcare tectonică s-a produs joi, 23 februarie 2023, în regiunea Hatay, la o adâncime de 10 kilometri, relatează Antena 3 CNN. Epicentrul cutremurului a fost localizat în districtul Defne.

Deocamdată, nu au fost semnalate victime. Totuși, într-o declarație acordată corespondentului agenției Anadolu, guvernatorul Hatay, Rahmi Dogan, a făcut câteva precizări, momentan.

„Nu există nicio situație semnificativă în afară de prăbușirea câtorva clădiri avariate”, a menționat oficialul turc.

Acest nou cutremur are loc la mai bine de două săptămâni după cutremure devastatoare similare la granița dintre Turcia şi Siria. Aproape 50.000 de oameni au murit și peste 164.000 de clădiri au fost avariate sau complet distruse.

Cutremurul de 7,8 grade din 6 februarie 2023 a devenit cel mai mortal dezastru din Turcia de la dispariția Imperiului Otoman.

Sursa: Profimedia

De atunci și până acum, au urmat un total de 8.550 de replici, inclusiv unele în Hatay şi în alte 10 oraşe turceşti. Unele au avut magnitudinea de peste 6 grade, a declarat autoritatea turcă pentru dezastre AFAD, potrivit Agerpres.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: