Redactia.ro
Home » Știri » Un nou dezastru natural în România! Parcul Național Porțile de Fier a fost cuprins de flăcări violente

Un nou dezastru natural în România! Parcul Național Porțile de Fier a fost cuprins de flăcări violente

Veste tristă pentru români. Un nou dezastru natural s-a produs în Mehedinți. Parcul Național Porțile de Fier a fost cuprins de flăcări violente. Imaginile de la fața locului s-au răspândit rapid in mediul online.

Parcul Național Porțile de Fier cuprins de flăcări

Din nefericire Parcul Național Porțile de Fier a fost cuprins de flăcări în această după amiază. Cauza incendiului ar fi conform surselor un fulger. Ultimele informații transmise arată că aproximativ 6 hectare de pădure de conifere a fost făcută scrum. Zona respectivă făcea parte dintr-o arie protejată. Intervenția pompierilor a fost una dificilă din cauza accesibilitatii scazute, neexistand posibilitatea să se ajungă cu apă în zonă.

Incendiu devastator într-o pădurea de pin! Flăcarile au cuprins circa 6 hectare de pădure de conifere, într-o zonă protejată. Este vorba despre Parcul Natural Porție de Fier, în apropierea comunei Dubova, mai exact în zona Thisovița. La fata locului, intervin forțe sporite, formate din pompieri și localnici, care ajută la stingerea focului. Flacarile sunt inalte, cuprinzand intreaga lungime a copacilor. Interventia este una dificila din cauza accesibilitatii scazute, neexistand posibilitatea sa se ajunga cu apa in zona. Tocmai de aceea, se intervine, pentru stingere, cu lopeti, iar cei care participa la misiune fac șanturi in jurul flacarilor. In urma cu cateva momente, ISU Mehedinți a solicitat interventia aeriana, prin urmare, din clipa in clipa, la fata locului, va ajunge un elicopter care sa disperseze apa deasupra focului. Interventia este atat mai dificila cu cat conurile de pin si bucatile de lemn desprinse din copaci au fost cuprinse, la randul lor, de flăcari si se rostogolesc. Prin urmare, focul se propaga cu repeziciune. Actiunea este in plina desfasurare, iar cauza probabila de izbucnirea a incendiului este,din primele verificari, un trasnet.„, au transmis cei de la Actual Mehedinți.

ISU Mehedinți a trimis un comunicat de presă prin care precizează faptul că au fost aduse elicoptere pentru a stinge flăcările, doar că zona le face misiunea dificilă din cauza terenului accidentat.

În urma executării recunoaşterii aeriene, efectuate cu elicopterul solicitat în sprijin, s-a observat că incendiul se manifestă pe două părţi ale versantului, în partea superioară a acestuia. Accesul forţelor de intervenţie este îngreunat din cauza terenului accidentat, unele focare fiind inaccesibile pedestru.„, a anunțat printr-un comunicat ISU Mehedinţi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: