Redactia.ro
Home » Homepage » Un nou focar de Covid-19 la ferma din Germania unde lucrează peste 350 de români. Zeci de conaționali infectați

Un nou focar de Covid-19 la ferma din Germania unde lucrează peste 350 de români. Zeci de conaționali infectați

covid-19

Alți 40 de români au fost depistați pozitiv cu Covid-19 la o fermă din Germania, după ce testele inițiale au ieșit negative. Tot la ferma din Dingolfing-Landau, la finalul lunii trecute, 151 de români fuseseră depistați pozitiv, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

„În urma ultimei retestări a lucrătorilor ale căror rezultate fuseseră inițial negative, 52 de persoane au fost confirmate cu COVID-19, iar aproximativ 40 dintre acestea sunt cetățeni români”, transmite MAE.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că cei 151 de români depistați pozitiv la fermă au terminat perioada de carantină în data de 3 august, iar reprezentanții Consulatului General al României la München au întreprins demersuri pe lângă autoritățile bavareze pentru identificarea unei modalități de transport în România pentru cei care doresc să revină în țară.

Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane, cu reprezentanții companiei angajatoare și cu lucrători români din cadrul fermei și acordă asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Peste 1.500 de români infectați cu Covid în Germania

La respectiva fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, lucrează aproximativ 480 de persoane, majoritatea fiind cetăţeni români. La sfârșitul lunii iulie, aproximativ 150 de români au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, dar aceștia s-au vindecat de Covid-19 și au ieșit din carantină.

Cazul de la ferma din Dingolfing-Landau nu este singular, scrie digi24.ro. În urmă cu o lună, nu mai puțin de 1.000 de români au fost depistați cu coronavirus la cel mai mare abator din Germania, unde lucrează mii de muncitori din estul Europei, majoritatea români. Întreaga zonă a fost pusă în carantină.

La o altă fermă din localitatea Swisttal, districtul Rhein-Sieg, unde lucrează 320 de români, 19 au fost confirmaţi cu coronavirus. În total, peste 1.500 de muncitori români la fermele și abatoarele din Germania s-au infectat cu noul coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: