Redactia.ro
Home » Știri » Condiții de cazare îngrozitoare pentru românii infectați cu Covid-19 de la abatorul din Germania

Condiții de cazare îngrozitoare pentru românii infectați cu Covid-19 de la abatorul din Germania

GALERIE FOTO (2) abator

Un raport oficial al autorităților germane arată că românii care s-au infectat cu coronavirus la abatorul din Germania trăiau în condiții de cazare îngrozitoare, claie peste grămadă, cu mucegai pe pereți și scurgeri la acoperișuri.

Ministrul sănătăţii din landul Renania de Nord-Westfalia, Karl-Josef Laumann, a transmis un raport oficial care arată că s-au descoperit aproape 1.900 de nereguli în urma unei inspecții a condiţiilor de cazare pentru majoritatea angajaţilor est-europeni de la abatorul Toennies din Rheda-Wiedenbrueck, potrivit Agerpres.

Autoritățile germane au descoperit că muncitorii locuiau la grămadă, în condiții insalubre. Inspectorii au gpsit mucegai, pericol de cădere, scurgeri la acoperişuri, instalaţii sanitare „catastrofale”, nereguli privind prevenirea incendiilor şi lipsa dezinfectantului. În privinţa cazării muncitorilor agricoli, de asemenea în mare parte est-europeni, s-au găsit mai puţine neajunsuri.

Sute de români au fost infectați

Peste 1500 de lucrători de la Toennies au fost depistaţi ca purtători de coronavirus. Dintre aceștia, 996 sunt români, iar ceilalți sunt din Bulgaria și Polonia. Acest focar a forţat izolarea a circa 670.000 de persoane în respectiva zonă. Proprietarul abatorului a fost criticat pentru nerespectarea normelor sanitare. Aatorul şi fabrica de procesare a cărnii din Guetersloh, unde a izbucnit focarul de coronavirus, vor putea fi redeschise doar după ce autorităţile vor fi mulţumite de noile proceduri de igienă.

Miercuri, la trei săptămâni după ce abatorul a fost închis, municipalitatea din Rheda-Wiedenbrueck a anunţat că a permis firmei să îşi reia treptat activitatea. Personalul administrativ – circa 400 de angajaţi – poate reveni la serviciu, dar compania a comunicat că iniţial va fi vorba doar de un număr mic de persoane.

Laumann a precizat că la sfârşitul lui mai au fost inspectate circa 650 de clădiri, unde erau cazaţi 5.300 de oameni. „A fost necesară evacuarea a patru apartamente, din cauza deficienţelor structurale grave şi a pericolelor pentru sănătate”, a arătat ministrul Karl-Josef Laumann.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: