Redactia.ro
Home » Știri » Un nou focar de infecție! Mortalitate de până la 88%

Un nou focar de infecție! Mortalitate de până la 88%

Ce este Zosurabalpin, antibioticul revoluționar care luptă împotriva bacteriilor rezistente la medicamente? Tot ce trebuie să știi

Un nou focar de infecție! Mortalitate de până la 88%. Iată detaliile!

Un nou focar de infecție!

Un nou focar de infecție! S-a dat alarma, virusul Marburg a izbucnit într-o țară în care nu a mai fost înregistrat până acum, rata mortalității este de 88 la sută. Iată detaliile!

Guineea Ecuatorială a confirmat primul său focar de îmbolnăvire cu virusul Marburg. Testele preliminare efectuate după decesul a cel puțin nouă persoane în provincia KieNtem, din vestul țării, au fost testate pozitiv pentru febra hemoragică virală. Autoritățile sanitare din Guineea Ecuatorială au trimis eșantioane la laboratorul de referință al Institutului Pasteur din Senegal, cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), pentru a determina cauza bolii, potrivit sot.com.al.

Nouă decese și 16 cazuri suspecte

Până în prezent au fost raportate nouă decese și 16 cazuri suspecte, cu simptome precum febră, oboseală și vărsături și diaree cu sânge. Echipe de avansați au fost desfășurate în districtele afectate pentru a depista contactele, a izola și a oferi îngrijiri medicale persoanelor care prezintă simptome ale bolii. Directorul regional al OMS pentru Africa, Dr. Matshidiso Moeti, a declarat că, datorită acțiunii rapide și decisive a autorităților relevante, a devenit posibilă ținerea sub control a acestui virus. Boala cu virusul Marburg este o boală extrem de virulentă care provoacă febră hemoragică, cu o rată de mortalitate de până la 88%. Aceasta face parte din aceeași familie cu virusul care provoacă boala cu virus Ebola. Boala cauzată de virusul Marburg începe brusc, cu febră mare, dureri de cap severe și stare de rău accentuată. Virusul este transmis la om de către liliecii fructiferi și se răspândește prin contactul direct cu fluidele corporale, suprafețele și materialele oamenilor infectați. Nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate pentru a trata virusul, conform aceleași surse.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: