Redactia.ro
Home » Știri » Un nou incident în trafic: și-a parcat bolidul aproape de linia de tramvai şi a blocat circulaţia

Un nou incident în trafic: și-a parcat bolidul aproape de linia de tramvai şi a blocat circulaţia

GALERIE FOTO (2) tramvai

Mai multe tramvaie care circulau luni în zona Pipera din București au fost blocate după ce un șofer a parcat foarte aproape de linia de tramvai.

Șoferul autoturismului se va alege cu dosar penal pentru blocarea drumului public. Călătorii au fost nevoiți să se dea jos din tramvaiele oprite în coloană și să aleagă alt mijloc de transport în comun.

tramvaie

Incidentul are loc la câteva zile după un caz asemănător, intens mediatizat. Duminică a avut loc o șicanare între vatmanul unui tramvai de pe linia 32 şi şoferul unui BMW care circula pe linia de tramvai. La un semafor, vatmanul împinge autoturismul câţiva metri, şoferul dă să oprească tot pe linii, dar îşi dă seama că vatmanul nu se va opri. Trage pe dreapta, coboară, se aude cum loveşte tramvaiul şi are un schimb de replici cu vatmanul. Incidentul a fost filmat, iar imaginile au ajuns în mediul online.

Șoferul a fost sancționat cu amendă

Poliția Rutieră a făcut precizări în legătură cu acest incident și a anunțat că șoferul a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.230 de lei și i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o lună.

„La data de 03 ianuarie a.c., în jurul orei 13.10, în zona Piața Chirigiu, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. Astfel, conducătorul unui autovehicul nu a respectat obligaţia de a lăsa liberă calea tramvaiului, la apropierea acestuia și nici nu s-a prezentat la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare. Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 2.230 lei, totodată dispunându-se și reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile”,a transmis Poliția Capitalei.

Vatmanul s-a ales cu dosar penal

De asemenea, poliţiştii de la Rutieră au deschis un dosar penal pentru distrugere pe numele vatmanului, a anunţat, luni, Biroul de presă al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

„În urma analizării tuturor imaginilor apărute în spaţiul public, cu privire la incidentul în care au fost implicate un autoturism şi un tramvai, în data de 3 ianuarie, astăzi, la ora 8,30, poliţiştii Biroului Accidente Uşoare din cadrul Brigăzii Rutiere, conform legislaţiei în vigoare, s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere şi au întocmit un dosar penal. Facem precizarea că în această cauză acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate”, precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: