Redactia.ro
Home » Știri » Polițiștii au deschis dosar penal în cazul șicanării în trafic între un vatman și un șofer

Polițiștii au deschis dosar penal în cazul șicanării în trafic între un vatman și un șofer

dosar penal

Poliţiştii de la Rutieră au deschis un dosar penal pentru distrugere pe numele vatmanului care a fost implicat într-un incident cu un şofer care a blocat linia de tramvai, a anunţat, luni, Biroul de presă al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

„În urma analizării tuturor imaginilor apărute în spaţiul public, cu privire la incidentul în care au fost implicate un autoturism şi un tramvai, în data de 3 ianuarie, astăzi, la ora 8,30, poliţiştii Biroului Accidente Uşoare din cadrul Brigăzii Rutiere, conform legislaţiei în vigoare, s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere şi au întocmit un dosar penal. Facem precizarea că în această cauză acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate”, precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

Un conducător auto care a fost implicat vineri într-un accident rutier în zona Piaţa Chirigiu a fost sancţionat cu amendă şi reţinerea permisului, pentru că nu a lăsat liberă calea tramvaiului şi nu s-a prezentat la unitatea de poliţie competentă în termen de cel mult 24 de ore de la producerea incidentului.

Șicanare în trafic. Un vatman a intrat cu tramvaiul într-o mașină care îi bloca linia

Brigada Rutieră Bucureşti menţionează că vineri, în jurul orei 13,00, în zona Piaţa Chirigiu, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Potrivit sursei citate, conducătorul unui autovehicul nu a respectat obligaţia de a lăsa liberă calea tramvaiului la apropierea acestuia şi nici nu s-a prezentat la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare. Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 2.230 lei, totodată dispunându-se şi reţinerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

„Atragem atenţia participanţilor la trafic sa evite astfel de comportamente care pot conduce la evenimente cu puternic impact negativ, să nu dea curs şicanărilor sau provocărilor efectuate de anumiţi conducătorii de vehicule, să manifeste întotdeauna calm şi să îşi respecte partenerii de trafic”, precizează Brigada Rutieră.

Înregistrarea video a ajuns în mediul online

Un vatman i-a dat o lecție bună unui șofer din Capitală. Șoferul unui autoturism marca BMW, s-a decis să blocheze linia de metrou, așteptând la semafor. Vatmanul unui tramvai care circula regulamentar, a încercat să îl atenționeze pe șofer, să elibereze linia, însă acesta nici nu l-a băgat în seamă. Așadar, vatmanul s-a decis să împingă autoturimul cu tramvaiul de pe linie.

Imaginile cu șicanele din trafic au fost filmate cu o cameră montată pe tramvaiul Societății de Transport București. În imagini se poate observa cum șoferul autoturismului frânează brusc în fața tramvaiului și pornește din nou, iar în tot acest timp este claxonat de vatman. În cele din urmă, vatmanul accelerează și intră direct în bara din spate a mașinii de lux.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: