Redactia.ro
Home » Știri » Un om a murit de ciumă în 2023. Cum s-a infectat şi care au fost simptomele

Un om a murit de ciumă în 2023. Cum s-a infectat şi care au fost simptomele

doliu

Ciuma este o boală rară în 2023. La un moment dat, medicii au crezut că a fost eradicată chiar. Dar se pare că n-a dispărut chiar de tot. Un bărbat din Colorado, SUA, tocmai a murit de ciumă.

Boala lui s-ar fi putut declanşa de la muşcătură de purice.

Departamentul de stat anchetează decesul

Victima locuia în comitatul Archuleta, aflat în sud-vestul statului Colorado, potrivit San Juan Basin Public Health (SJBPH). Departamentul de stat a preluat cazul şi anchetează în ce condiţii a murit omul.

„Deşi această boală este foarte rară, este important să cunoaşteţi cum puteţi fi expuşi şi simptomele pe care le poate provoca”, a declarat directorul executiv interimar al SJBPH, Tiffany Switzer.

„Dacă credeţi că aveţi simptome compatibile cu ciuma, solicitaţi imediat asistenţă medicală şi anunţaţi că este posibil să fi fost expus”, a adăugat ea.

Ce simptome „trădează” o ciumă?

Simptomele se manifestă prin apariţia bruscă a febrei mari şi/sau inflamarea ganglionilor limfatici. Riscul de a contracta ciuma este cel mai mare în timpul verii, însă rămâne prezent pe tot parcursul anului.

Oamenii se pot îmbolnăvi de ciumă din cauza unor bacterii ce vin de la muşcături de purici infectaţi sau prin contact direct cu animale infectate, cum ar fi anumite specii de veveriţe sau şobolani.

Denumită şi „Moartea Neagră”, ciuma a provocat 25 de milioane de decese în Europa secolului al XIV-lea. Doar circa şapte cazuri de ciumă la om mai sunt raportate în fiecare an, în zilele noastre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: