Redactia.ro
Home » Coronavirus » Un om de știință demonstrează efectele purtării măștii de protecție vs. nepurtării acesteia

Un om de știință demonstrează efectele purtării măștii de protecție vs. nepurtării acesteia

GALERIE FOTO (3) măști de protecție

Încă de la începutul pandemiei COVID-19, au existat informații contradictorii cu privire la purtarea măștii de protecție.

La început, se spunea să nu purtăm măști, deoarece nu ne protejează de virus. Cu toate acestea, după câteva săptămâni, experții au decis că de fapt ar fi recomandat purtarea măștii în public – dacă trebuia să mergem la magazin sau chiar și atunci când voiam să socializăm de la distanță cu prietenii – pentru a limita răspândirea acestuia.

În prezent, e ciudat să vezi pe cineva fără mască, în public. În orice loc în care te duci, e obligatoriu să porți mască și dacă nu o faci, vei fi rugat să pleci (întreab-o pe “Karen”, care a făcut o revoltă la supermarket, după ce a fost rugată să poartă mască, sau această femeie care a insinuat că are probleme de respirație și nu poate purta masca în Trader Joe).

Din această cauză, un om de știință este determinat să arate de ce ar trebui purtată masca de protecție și ce se întâmplă dacă nu o facem.

Într-o postare virală, pe Twitter, Dr. Rich Davis a explicat faptul că măștile blochează picăturile lui Flügge, care provin din gură și gât. Pentru a arăta acest lucru, a făcut un experiment.

În postare, a explicat ceea ce a făcut în experiment: “Am strănutat, cântat, vorbit și tușit către o placă de agar, cu și fără mască.”

experiment
experiment

În fotografie, se poate vedea clar că plăcile pe care a făcut toate aceste patru lucruri, fără a purta mască, sunt pline de bacterii, iar plăcile pentru care a purtat mască, abia au bacterii pe ele (dacă chiar au ceva pe ele…).

După a explicat ceea ce s-a întâmplat după experiment, ce a constituit în niște rezultate destul de fascinante: “Coloniile de bacterii arată unde au aterizat acele picături. O mască, practic, le blochează pe toate.”

După ce a obținut atât de multă tracțiune după proces, s-a decis să facă un experiment similar pentru a vedea cum influențează păstrarea distanței în ceea ce privește împrăștierea bacteriei. A testat cum pot ajunge picăturile la 60 de cm, 1 metru și 2 metrii, cu mască și fără mască.

La fel ca și primul experiment, purtarea măștii câștigă de fiecare dată. Chiar și stând la doi metrii distanță fără mască, pot ajunge o picătură sau două pe plăcuță vs. purtarea măștii, situație în care nu ajung picăturile deloc.

Dacă a existat până acum vreo ezitare în a purta masca de protecție, poate acest experiment te va putea ajuta să vezi cât de eficient este în ceea ce privește răspândirea germenilor, precum cazul COVID-19. Fotografiile vorbesc de la sine!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: