Redactia.ro
Home » Știri » Un pacient a recurs la cel mai înfricoșător gest. S-a aruncat chiar de la geamul spitalului

Un pacient a recurs la cel mai înfricoșător gest. S-a aruncat chiar de la geamul spitalului

Un pacient s-a aruncat de la geam, de la etajul I al Spitalului Județean de Urgență Ploiești. 

Spitalul a deschis o anchetă internă 

Un bărbat în vârstă de 39 de ani care era internat la Secția Chirurgie 2 de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, a recurs la cel mai înfricoșător gest. Vineri noapte, pacientul a decis să-și pună capăt zilelor. Acesta s-a aruncat pe geam, de la etajul I, potrivit Observatorul Prahovean. 

Pacientul a fost operat de urgență înainte de incident

Pacientul a fost operat de urgență, iar starea lui era stabilă după intervenția suferită. 

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, este cunoscut cu „afecțiuni psihice și era internat la Secția de Chirurgie 2 de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești ca urmare a unor fracturi costale suferite tot ca urmare a unei căderi de la înălțime.”

Brusc, în timp ce se afla în salonul spitalului, s-a ridicat din pat și s-a aruncat pe geam. Acestuia nu i-a mers planul de a-și lua viața, deoarece impactul de la etajul I nu a fost fatal. Acum, are loc o anchetă internă în cadrul spitalului, iar pacientul se află într-o stare stabilă.

Cum a fost găsit bărbatul de către angajații spitalului 

Bărbatul, care a recurs la acest gest, a fost găsit de angajații spitalului și i-au fost acordate îngrijiri medicale.

„În urma impactului, pacientul a suferit o fractură deschisă la umăr, iar în prezent este în stare stabilă la secția ATI. A fost demarată o anchetă să vedem circumstanțele producerii incidentului”, a precizat dr. Bogdan Nica, directorul Spitalului Județean de Urgență Ploiești. 

La nivel mondial, conform Organizației Mondiale a Sănătății, „mai bine de 700.000 de persoane se sinucid în fiecare an, dar tentativele sunt mai numeroase”.

Tot conform OMS, „în rândul adolescenților cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, suicidul este a patra cauză a morții.”

Datele INS arată că „mai puțini români s-au sinucis în 2020 decât în anii anteriori: 1.734, în comparație cu 2.236 în 2015 și 1.978 în 2016.”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: