Redactia.ro
Home » Știri » Un pacient cu coronavirus s-a sinucis la Spitalul Galați! Nu este singurul caz din România

Un pacient cu coronavirus s-a sinucis la Spitalul Galați! Nu este singurul caz din România

Un pacient cu coronavirus s-a sinucis la Spitalul Galați
Un pacient din Spitalul Județean din Galați, care era infectat cu coronavirus, s-a spânzurat în salonul în care era internat. Poliția a demarat o anchetă pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat.

Un pacient cu coronavirus s-a sinucis la Spitalul Galați

Tragedia s-a produs joi, în spațiile destinate bolnavilor cu Covid-19. Bărbatul avea vârsta de 68 de ani și a fost găsit spânzurat în salon, iar cadrele medicale, care au făcut manevre de resuscitare, nu l-au mai putut salva. Polițiștii fac cercetări într-un dosar penal de ucidere din culpă, scrie hotnews.ro.

”Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost la ora 6.10, a venit de la secția ATI. Medicul de gardă de la Secția reanimare a Spitalului Județean a anunțat că un bărbat de 68 de ani, pacient al secției, a fost găsit spânzurat. S-au făcut manevre de resuscitare, dar fără succes. Polițiștii au mers la fața locului, s-au făcut primele verificări și s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

Nu este singurul caz de acest gen din România

În România au fost înregistrate mai multe cazuri de acest fel. Sâmbăta trecută, o pacientă de 55 de ani cu COVID-19 s-a sinucis într-o baie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, situată la etajul al patrulea, unde se află internați bolnavii infectați cu noul coronavirus.

Pacienta a fost găsită de către infirmiere, în jurul orei 4,00, în stare de inconştienţă, iar medicii care au intervenit nu au reuşit să o resusciteze. Potrivit informării remise de Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, corpul femeii prezenta două plăgi înjunghiate, una latero-cervicală dreapta şi una în hemitoracele stâng, în zona submamară.

În octombrie, un pacient internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, confirmat cu noul coronavirus, s-a sinucis, fiind al doilea caz de sinucidere a unui bolnav cu Covid-19 din județ.
”În cursul nopţii de 16 octombrie, în jurul orei 2,00, un bărbat în vârstă de 73 de ani, confirmat pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, internat în cadrul unei unităţi sanitare din Sibiu, s-a aruncat pe fereastra salonului situat la etajul I. Acesta a fost internat de urgenţă pe secţia ATI, în stare foarte gravă. În cursul zilei de astăzi, bărbatul a decedat. De asemenea, la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu, în urma sesizării din oficiu, s-a deschis o anchetă penală care vizează stabilirea tuturor circumstanţelor în care s-a produs incidentul în cauză”, a precizat Prefectura Sibiu.

De asemenea, un pacient aflat internat la etajul sase al Spitalului de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iași s-a sinucis în septembrie, aruncându-se în gol de la geamul salonului unde era internat.

Surse oficiale din cadrul unităţii medicale au declarat pentru Ziarul de Iași că pacientul confirmat cu infecția cu SARS COV 2 era internat în salonul suport COVID de ATI. Acesta nu era intubat, ci doar avea nevoie de suport de oxigen.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: