Redactia.ro
Home » Știri » Un părinte dorește ca Biblia să fie complet eliminată din școli! Unde are loc dezbaterea cărții sacre

Un părinte dorește ca Biblia să fie complet eliminată din școli! Unde are loc dezbaterea cărții sacre

Cel mai bine păstrat secret din Biblie a fost descoperit! Taină ascunsă vreme de 1500 de ani

Un părinte dorește ca Biblia să fie complet eliminată din școli! Iată unde are loc dezbaterea cărții sacre!

Un părinte dorește ca Biblia să fie complet eliminată din școli

Biblia ar fi eliminată din toate bibliotecile școlilor primare și gimnaziale din districtul școlar Davis din Utah, SUA, după ce părinții au contestat conținutul acesteia, susținând că este indecentă.

„Nici o valoare serioasă pentru minoriˮ, potrivit KSL.com.

În urma unei comisii responsabile cu revizuirea cărților pentru conținut sexual, s-a hotărât că Biblia va fi păstrată doar la liceele din district, fiind eliminată din școlile primare și gimnaziale.

Decizia a stârnit un val de nemulțumire în rândul părinților, care au depus un recurs solicitând ca Biblia să rămână în toate școlile. În consecință, cartea a fost supusă unei noi revizuiri de către o comisie specializată.

„Comitetul de revizuire al districtului a analizat cartea în întregime și a stabilit că aceasta nu conține material sensibil, așa cum este definit în Codul Utah”, se arată în explicația deciziei din baza de date a districtului, potrivit sursei citate.

„Prin urmare, conform legilor din Utah, cartea a fost păstrată în circulația bibliotecii școlare.”

Elevii din Utah, acces la Biblie doar în liceu

Baza de date online a districtului privind contestațiile de carte menționează că decizia a fost de a o „păstra pentru liceu”, dar nu precizează în mod specific dacă Biblia se găsește în bibliotecile școlilor primare și gimnaziale din întregul district.

Se estimează că șapte sau opt școli primare și gimnaziale aveau Biblia pe rafturile lor înainte de hotărârea comitetului.

„Comitetul a decis, de asemenea, să păstreze cartea în circulația bibliotecii școlare doar la nivelul liceului, din motive de adecvare vârstei, datorită vulgarității sau violenței.

„Această decizie a fost ulterior contestată de o persoană care dorește să fie păstrată la toate nivelurile. Acum va fi supusă analizei unui comitet de apel format din trei membri ai Consiliului de Educație al Districtului Școlar Davis. Acest comitet va face apoi o recomandare Consiliului de Educație cu privire la păstrarea sau eliminarea cărții din circulația bibliotecii școlare. Consiliul va lua apoi decizia finală”, a declarat Williams, directorul de comunicare al Districtului Școlar Davis, pentru sursa menționată.

Legislativul Utah în 2022 a aprobat controversata lege  pe care legislatorii au descris-o ca pe o modalitate de a elimina conținutul considerat indecent din bibliotecile și sălile de clasă pentru clasele K-12.

Proiectul de lege, definește „material sensibil” ca fiind materialele didactice care sunt indecente.

Peste 80% din populația Utah se ghidează după „Cartea lui Mormon”

Utah, un stat conservator și patria mormonilor, cu o pondere de peste 80% a populației, are o altă carte sacra în afară de Biblie. Este vorba despre „Cartea lui Mormon: O Istorisire Scrisă de Mâna lui Mormon pe baza Plăcilor Luate din Plăcile lui Nephi”. Aceasta face parte din credința și practica religioasă a mormonilor și este considerată o scriere sfântă.

 

Sursa foto: Arhivă

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: