Redactia.ro
Home » Știri » Un primar și-a crescut salariul la 13.500 lei pentru că are „patru benzi până la Constanța”

Un primar și-a crescut salariul la 13.500 lei pentru că are „patru benzi până la Constanța”

GALERIE FOTO (2) primarul

După ce premierul Ludovic Orban a anunţat că va îngheţa salariile demnitarilor, primarul din Murfatlar a adoptat o hotărâre a Consiliului Local prin care îşi măreşte salariul, cel al viceprimarului, dar şi pentru ceilalţi angajaţi din instituţie.

Edilul a adăugat practic 1.000 de lei în plus pe lună la salariu, mai exact, de la 12.480 de lei, la 13.500 de lei, potrivit digi24.ro.

Valentin Saghiu, primarul din Murfatlar, este la al doilea mandat. El a declarat că, de fapt, a fost făcută o actualizare, care trebuia, de altfel, să fie făcută mai de dinainte. În plus, „nici nu am ajuns la mărirea de 2.380 (plusul la salariu – n.r.)”, a spus el.

„Toţi colegii mei sunt obligaţi să ajungă la această sumă, e vorba şi de salariul viceprimarului şi de al consilierilor locali, toate aceste lucruri trebuie puse în aplicare.

Orban vrea să crească vârsta de pensionare pentru polițiști

Întrebat dacă ar fi fost sancţionat dacă nu actualiza aceste salarii, primarul a răspuns: „Bineînţeles, instituţiile noastre sunt cele mai controlate din România. (…) Poate spune Curtea de Conturi că nu am votat în şedinţa de consiliu…. lucrurile acestea se pot verifica la celelalte primării”.

El are şi o explicaţie pentru ce nu a făcut mai devreme actualizarea la care se referă: „pentru că nu a fost buget, e primărie de orăşel, de aceea actualizarea a venit la noi mai târziu. E o actualizare pe vechi. Nu ne-am actualizat la salariul minim pe economie, la ce s-a aprobat legea acum 2,230 …Nu am ajuns acolo încă. Sperăm că poate la anul o să o ducem mai bine şi se pot mări salariile… dacă nu, să stagneze la acest nivel. Dacă nu aveam buget, nu puteam să facem salariile…”.

De altfel, edilul a subliniat că nu e vorba de merit, ci de o obligaţie de a avea această indemnizaţie. Întrebat care sunt avantajele localităţii, primarul a enumerat: „mari contribuabili, brutării, gară maritimă, industrie grea, comerţ, magazine mari, patru benzi până la Constanţa, vară, turism”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: