Redactia.ro
Home » Homepage » Un profeson din Arad a făcut 60.000 de euro din meditații. Ce spune șeful ANAF, Lucian Heiuș

Un profeson din Arad a făcut 60.000 de euro din meditații. Ce spune șeful ANAF, Lucian Heiuș

Un profeson din Arad a făcut 60.000 de euro din meditații. Ce spune șeful ANAF, Lucian Heiuș

Un profeson din Arad a făcut 60.000 de euro din meditații. Iată ce a declarat șeful ANAF, Lucian Heiuș, despre această situație și nu numai.

Un profeson din Arad a făcut 60.000 de euro din meditații. Ce spune șeful ANAF, Lucian Heiuș

Dascălii care dau meditații elevilor sunt „vânați” de ANAF și nu numai ei. Statul își dorește ca aceștia să își declare veniturile și să aibă și casă de marcat. Iată că se și întâmplă asta în unele cazuri. Sunt dascăli în România care au raportat la ANAF venituri din meditații chiar și de zeci de mii de euro în unele situații. Un exemplu este un profesor din județul Arad, care a declarat că a obținut anul trecut aproape 300.000 de lei, adică în jur de 60 de mii de euro, potrivit președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Lucian Heiuș, președintele ANAF: „Au fost situații în care profesorii care dau meditații s-au autorizat și au declarat. Undeva în vestul țării, la Arad cred, un profesor a declarat venituri de vreo 60.000 de euro și a plătit impozit, la Timișoara un altul a declarat 50.000 de lei și a plătit impozit. Deci lucrurile, încet-încet, intră în normalitate. Iar ce ne dorim noi ca ANAF, nu este ca noi să controlăm și să prindem pe cineva, ci contribuabilii din România să aibă un comportament fiscal corect. Ăsta este scopul final”.

Diana Șoșoacă este executată silit. Șeful ANAF: „În loc să achite, inventează dușmani”

Pe de altă parte, Diana Șoșoacă este executată silit de ANAF.

„Doamna Şoşoacă are de achitat nişte obligaţii la bugetul de stat şi, din păcate, are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic. În loc să îşi achite obligaţiile pe care le are, inventează duşmani şi lansează şi scenarii fanteziste de multe ori că cineva are ceva cu dumneaei. Eu am spus-o şi o repet de fiecare dată: din punct de vedere al ANAF-ului, impozitele şi taxele nu au culoare politică. Doamna senator Şoşoacă pentru noi este un contribuabil ca oricare altul”, a spus Heiuș.

„A acumulat nişte obligaţii la bugetul de stat, a intrat în executare silită, i-a fost emisă somaţia, nu a achitat, i s-a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare şi emiterea unei adrese către Senatul României prin care i se solicită să i se reţină, aşa cum prevede legea, o treime din indemnizaţia de senator, până la concurenţa sumei pe care o are de plată către bugetul de stat. Trebuie să înţeleagă toată lumea din ţara asta că atunci când ai obligaţii de plată către bugetul de stat, nu contează cine eşti, ce profesie ai sau ce poziţie ai. Din contră, ar trebui ca cei care ocupă funcţii în aparatul de stat sau în Parlamentul României să aibă chiar un comportament exemplar pentru restul populaţiei”, a mai transmis şeful ANAF.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: