Redactia.ro
Home » Sport » Un puști de 12 ani a câștigat 4 medalii de aur! Românul este în cartea recordurilor

Un puști de 12 ani a câștigat 4 medalii de aur! Românul este în cartea recordurilor

Patric Ilut, snowboard, campion

Patric Ilut a luat toate medaliile în ultimele etape ale campionatului mondial de snowboard. Băimăreanul a concurat în cadrul Openului de Big Air și Slopestyle, desfășurat în Croația. Acum țintește alte medalii în etapele de campionat mondial care vor avea loc în Bosnia și Herțegovina.

La doar 12 ani, Patric Ilut participă la categoria de de vârstă Under 15 ani, alături de alți 60 de concurenți din Europa. Românul a dominat clar competiția încă din calificări la ambele discipline, Big Air și Slopestyle. Cele două etape de cupă mondială au avut loc în Croația, la Platak.

„A fost o atmosferă super care mi-a lipsit enorm în ultima vreme, dată fiind situația mondială. Mă bucur că am putut participa și, bineînțeles, pentru că am reușit să iau aurul la toate cele 4 concursuri”, a declarat Patric Ilut la finalul concursului.

Patric Ilut, în cartea recordurilor

Sportivul român este acum în Bosnia și Herțegovina, unde se vor desfășura încă trei etape de campionat mondial. Chiar dacă are o vârstă fragedă, Patric Iluț este deja multiplu medaliat la competiții naționale și internaționale, campion și vicecampion mondial și european. De asemenea este component al lotului național de snowboard al României.
În 2018, la vârsta de 18 ani, Patric Iluț a intrat în cartea recordurilor ca „cel mai tânăr participant din toate timpurile într-o finală de campionat mondial”. Puștiul practică acest sport de la vârsta de 5 ani. A fost învățat chiar de părinții săi, în Germania, acolo unde a locuit. Germanii l-au poreclit „The Flying Boy”, după ce l-au văzut executând sărituri de câte 5-6 metri, la doar 6 ani. De curând puștiul a început să practice și wakeboard-ul, un sport asemănător cu snowboard-ul, dar practicat pe apă. De altfel el este campion național la wakeboard, la categoria Under 19. În septembrie 2020 a fost concurentul cu cel mai mare punctaj obținut la National Cable Wakeboard League, 609 puncte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: