Redactia.ro
Home » Stil de viață » Un restaurant unic din Suedia te conectează cu natura și cu tine însuți

Un restaurant unic din Suedia te conectează cu natura și cu tine însuți

Pe măsură ce unele țări introduc noi măsuri de relaxare, un restaurant din Suedia le oferă clienților șansa de a lua masa în siguranță, într-un cadru unic. Este amplasat în mijlocul naturii și înconjurat de peisaje calmante: pe un ponton, pe o pajiște sau într-o pădure.

 

Conceptul restaurantului

Restaurantul Nowhere își propune să servească oaspeții așa cum sugerează și numele… în mijlocul nicăieriului. A fost creat de Oddbird, o companie care produce vinuri fără alcool. Restaurantul este situat în rezervația naturală Häringe, chiar în afara orașului Stockholm. Experiența presupune amenajarea a șase mese în locații deosebite și ferite de orice contact cu alți oaspeți.

Toate cele șase mese au fost concepute individual de The Norrmans. Au folosit un mobilier și materiale reciclate pentru o experiență cu adevărat personalizată. Meniul a fost creat de bucătarii Linn Söderström și Marion Ringborg de la restaurantul Garba din Stockholm. Toate vinurile nealcoolice ale companiei Oddbird sunt servite alături de toate felurile de mâncare.

Fiecare masă va cuprinde trei feluri de mâncare create de Rasmus Persson. Băuturile sunt realizate de Joel Söderbäck, cunoscut pentru numeroasele sale baruri de înaltă calitate din Suedia. De exemplu, barul Tjoget a ajuns pe lista „Top 50 cele mai bune baruri din lume”.

Mâncarea și băutura vor fi sezoniere și crescute la nivel local, în funcție de disponibilitate. Un meniu de probă include Råraka – crochete de cartofi în stil suedez, cu caviar din alge marine și crenguțe de mărar, și Black & Yellow – piureul de ghimbir și morcov galben cu unt de alune brun și crochete de porumb dulce.

Cum s-a născut ideea acestui restaurant?

Cuplul Rasmus Persson și Linda Karlsson au venit cu ideea după ce au luat masa cu părinții Lindei. Când Linda Karlsson și-a vizitat părinții, împreună cu prietenul ei, aceștia au insistat să respecte recomandările de distanțare socială pentru a nu se expune pericolului de a se îmbolnăvi. Rasmus Persson, un fost bucătar, le-a servit prânzul socrilor lui printr-o fereastră, iar masa era amenajată în aer liber.

„Ar trebui să facem acest lucru disponibil pentru toată lumea”, a propus Karlsson. „Va fi singurul restaurant sigur din lume.” Cuplul a realizat site-ul web pentru „Bord för En”(Masă pentru o persoană) chiar în aceeași noapte.

Cât costă o astfel de experiență?

Cel mai probabil credeți că o astfel de masă ar costa enorm. Persson și Karlsson au luat decizia onorabilă de a-i lăsa pe clienți să achite mesele atât cât le permite bugetul. „Cu toții ne confruntăm cu momente dificile și există oameni care și-au pierdut locul de muncă, persoanele dragi sau chiar mințile. Vă întâmpinăm pe toți, indiferent în ce situație financiară vă aflați”, a spus Rasmus Karlsson.

Cei doi speră că restaurantul lor le va oferi oamenilor un moment de respiro și o distragere plăcută, în timp ce le vor permite totuși să se concentreze pe ei înșiși, decât să petreacă timpul stând pe telefon sau în fața unui ecran TV. Nu este într-adevăr locul în sine la care vor să ajungă cu acest concept, ci mai degrabă la o stare de spirit.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: