Redactia.ro
Home » Știri » Un român, la un pas să dărâme turnul din Pisa

Un român, la un pas să dărâme turnul din Pisa

Românul a reușit să ajungă pe prima pagină a ziarelor din Italia, după ce la Pisa, luni după-amiază, un a fost oprit de către poliție deoarece avea o activitate ce putea pune în pericol turnul de la Pisa. E de necrezut câți turiști pun în pericol obiectivele turistice.

Ce a făcut turistul român la turnul din Pisa

La Pisa, luni după-amiază, un turist român în vârstă de 32 de ani a fost oprit în timp ce își survola cu drona Piazza dei Miracoli, în apropiere de celebrul turn înclinat, se arată într-un comunicat al Direcției de Poliție din Pisa.

„Voia să facă imagini mai sugestive ale Turnului”, a declarat Virgilio Russo, de la sediul poliției, pentru CNN.

În Italia, explică Russo, reglementările privind zborul dronelor sunt mai restrictive decât în alte țări. Pentru a zbura cu o dronă într-o zonă urbană sau într-o zonă aglomerată, este nevoie de o licență specială furnizată de autoritatea aviației civile, Enac, precum și de o autorizație de la prefectură și de la poliție.

Cu doar câteva zile în urmă, pe 18 aprilie, tot în Pisa, doi mexicani de 18 și 26 de ani au riscat să distrugă turnul medieval . Drona lor a lovit turnul, dar din fericire fără a provoca daune majore, a declarat Poliția pentru CNN.

Drone scăpate de sub control în multe zone ale Italiei

Incidentele similare cu drone lăsate libere să zboare deasupra monumentelor și piețelor italiene sunt din ce în ce mai frecvente, iar cel de la Roma nu a fost nici măcar cel mai recent.

De exemplu, o dronă scăpată de sub control, operată de un turist, s-a prăbușit pe acoperișul istoricului Palazzo Venezia din Roma pe 23 aprilie, fiind al treilea incident de acest fel legat de drone în Italia în această lună.

Sâmbătă seara, în jurul orei 19.00, un bărbat argentinian în vârstă de 39 de ani a pierdut controlul dronei sale în timp ce se afla în piața centrală Piazza Venezia, la mică distanță de Campidoglio și de Forumul Roman, a confirmat poliția carabinierilor pentru CNN. Palatul din secolul al XV-lea este locul în care dictatorul Benito Mussolini a ținut unele dintre discursurile sale notabile.

Ce spun autoritățile

Bărbatul „probabil că nu era conștient de interdicția de survolare a dronelor” care este în vigoare pe cerul întregului oraș Roma și al Vaticanului, a declarat căpitanul Matteo Alborghetti de la carabinieri.

„Din fericire, nu au existat repercusiuni, nimeni nu a fost rănit, iar acoperișul Palatului Veneția nu a fost avariat”, a adăugat el. Drona a fost confiscată, iar turistul riscă să fie urmărit penal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: