Redactia.ro
Home » Știri » Un sat din Constanța a fost luat de viitură. Cod portocaliu de ploi în mai multe zone din România

Un sat din Constanța a fost luat de viitură. Cod portocaliu de ploi în mai multe zone din România

GALERIE FOTO (3) Furtuni

Scene desprinse parcă dintr-un film de groază! În localitatea Vârtop, județul Constanța, ploile abundente a făcut ravagii, iar o localnică a filmat întreg momentul.

Un sat din Constanța a fost măturat de ape. Autoritățile nu au fost chemate să intervină

Imagini șocante au fost surprinse de o femeie din localitatea Vârtop, județul Constanța după ce ploile au măturat întregul sat.

Duminică, în jurul prânzului, străzile din satul Vârtop a fost inundate de viitură, iar întregul momentul a fost filmat de o localnică.

Ia uite ce e aici, fraților! Lui nașu’ i-a luat mașina. E jale. A luat-o, s-a dus încolo! Ia uitați ce vine. E apă în mașină. Ferească Dumnezeu! Vai, a intrat apă în mașină. Doamne, ne ia apa!”, spune femeia.

Viitură și inundație locală în sat Vârtop, comuna Albești

Chiar acum, viitură în sat Vârtop, comuna Albești, jud. #Constanța. Filmarea este preluată din online, însă efectele ploilor – între 50-80 de litri pe m² – se văd cu ochiul liber. Viteza vântului este de asemenea mare – 70-80 km/oră. Intrăm în Comitetul Județean de Situații de Urgență pe tema codului portocaliu de precipitații.

Publicată de Bogdan Bola pe Duminică, 14 iunie 2020

Autoritățile ISU Dobrogea au precizat că nu au fost anunțăți să intervină până la această oră în satul Vârtop.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare de cod portocaliu de ploi torențiale și vânt puternic în aproape toată țara.

Codul portocaliu este valabil până astăzi, la ora 15.00, pentru mai multe județe din România. Specialiștii au avertizat că vor cădea cantități semnificative, grindină, intensificări puternice ale vântului și vijelii.

Vor fi averse puternice, cantități de precipitații mai mari de 50- 80 l/mp, va fi grindină de mici și mari dimensiuni, iar vântul va sufla cu 70-80 km/h. (…) Au fost emise 240 de avertizări, din care 20 au fost coduri roșii. În luna iunie din 2019 au fost 51 de coduri roșii dintr-un total de 1060”, a declarat Elena Mateescu, meteorolog ANM.

Mai multe zone din țară au fost afectate de ploi

Pârâul dinh satul Roua, județul Mureș a ieșit din matcă după o viitură care a măturat tot ce i-a ieșit în cale.

Multe gospodării și animale au fost luate pe sus de apă, iar localnicii s-au adăpostit pe unde au putut.

Tot în Roua, polițiștii au salvat un tânăr de 17 ani, care a rămas blocat pe acoperișul unui adăpost pentru animale. Totodată, zeci de copaci din Cluj au fost puși la pământ din cauza unei furtuni violente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: