Redactia.ro
Home » Știri » Un șofer beat, în vârstă de 18 ani, a intrat cu mașina în tramvai

Un șofer beat, în vârstă de 18 ani, a intrat cu mașina în tramvai

Grav accident rutier în Timișoara.

În continuarea seriei de evenimente rutiere nefericite din primele zile ale anului 2024 în România, orașul Timișoara se confruntă cu un alt incident grav. În urmă cu puțin timp, un tânăr șofer de 18 ani, aflat sub influența alcoolului și suspectat de consum de droguri, a intrat cu mașina într-un tramvai, provocând un accident cu consecințe serioase.

Evenimentul a avut loc într-o intersecție din oraș, pe Gheorghe Pop de Băsești. Conform primelor informații, șoferul, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și posibil a substanțelor psihoactive, nu s-a asigurat corespunzător, intrând în coliziune cu un tramvai. Vatmanul, în vârstă de 54 de ani, a scăpat nevătămat, însă șoferul imprudent a suferit răni grave, necesitând intervenția de urgență a echipajelor medicale.

Autoritățile au intervenit de urgență la fața locului

La locul accidentului au intervenit imediat polițiștii și paramedicii, care au acordat primul ajutor șoferului rănit și l-au transportat apoi la spital pentru investigații și tratament suplimentar. Într-un turneu de surprize regretabile, s-a descoperit că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Rezultatele testelor alcoolscopice au arătat o alcoolemie extrem de ridicată, cu o valoare de 1,39 mg/l în aerul expirat, depășind semnificativ limita legală. Mai mult, poliția bănuiește că șoferul ar fi consumat și substanțe interzise înainte de a se urca la volan, ceea ce a condus la un comportament iresponsabil și la producerea accidentului.

Ce au transmis oamenii legii în acest caz

Pentru a stabili cu certitudine dacă există consum de droguri, polițiștii au efectuat teste cu aparatul drugtest, care au confirmat suspiciunile inițiale. Cu toate acestea, rezultatele acestor teste nu sunt suficiente pentru a constitui probe admissible într-un dosar penal, așa că tânărul va fi dus la o clinică medicală unde i se vor recolta probe biologice pentru o analiză amănunțită.

În legătură cu acest incident, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș a furnizat următoarele informații: „Bulevardul 16 Decembrie 1989 spre strada Gheorghe Pop de Băsești, iar la intersecția cu Bulevardul Regele Carol I, ar fi intrat în coliziune cu un tramvai, condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani, care circula dinspre strada Johann Nepomuk Preyer către Bulevardul Regele Carol I.” Autoritățile continuă investigațiile pentru a stabili toate circumstanțele producerii accidentului și pentru a decide măsurile legale care se impun în cazul șoferului imprudent.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: