Redactia.ro
Home » Homepage » Un student de 19 ani din Iaşi a murit subit. Medicii au încercat să îl resusciteze timp de 90 de minute

Un student de 19 ani din Iaşi a murit subit. Medicii au încercat să îl resusciteze timp de 90 de minute

Un student de 19 ani din Iaşi a murit subit. Medicii au încercat să îl resusciteze timp de 90 de minute

Un tânăr student care avea toată viaţa înainte a murit subit. El a suferit un stop cardio-respirator după ce a fost diagnosticat cu meningită meningococică. Iată detalii.

Un student de 19 ani din Iaşi a murit subit. Medicii au încercat să îl resusciteze timp de 90 de minute

Eduard începuse cursurile universitare acum trei săptămâni. Avea toată viața înainte, dar a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi în urma unui stop cardio-respirator după ce a fost diagnosticat cu meningită meningococică.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, el a început să aibă febră puternică şi dureri de cap, iar duminică dimineaţă simptomele s-au agravat. Părinţii au sunat la 112, iar la 10.30 acesta a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie, iar de acolo, după ce i s-a făcut un Computer Tomograf care a avut rezultate normale, a fost redirecţionat către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva”, a relatat Ziarul de Iași.

„Pacientul de 19 ani a fost luat de la domiciliu, la ora 9,00 s-a făcut solicitarea, la 10.30 era la Spitalul de Neurochirurgie. Prezenta sindrom febril, cefalee, era confuz. De acolo s-a făcut solicitare la ora 13.30 pentru Spitalul de Infecţioase, a fost transportat cu un echipaj cu medic. Stopul cardiorespirator nu a fost în timpul transferului, era stabil hemodinamic şi respirator”, a declarat dr. Angelica Hristea, manager al Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi, potrivit sursei menționate anterior.

La internarea de la Spitalul de Boli Infecţioase, medicii au fost nevoiţi să-l sedeze pe tânăr din cauza faptului că era într-o stare accentuată de agitaţie. Dr. Florin Roşu, managerul unităţii medicale, a precizat că tânărul avea o tensiunea arterială de 143 / 93, saturaţia sângelui de 94%, şi a primit oxigen cu flux de 5 litri / minut. În cele din urmă, după momentul diagnosticului de meningită, Eduard a mai rezistat 30 de minute până la intrarea în stop cardio-respirator. Medicii au încercat timp de 90 de minute să îl resusciteze, a mai relatat Ziarul de Iași.

„Se iniţiază imediat terapia maximală: Meropenem 6g/zi, Vancomicina 2g/zi, Dxm 16mg/zi, perfuzie endovenoasă cu antiedematoase cerebrale. La aproximativ 30 de minute de la internare, pacientul prezintă stop cardio-respirator pentru care medicul de Terapie Intensivă aplică toate mijloacele de resuscitare cardio-respiratorie şi reechilibrare hidroelectrolitică, la nivel maximal, timp de o oră şi jumătate. Pacientul, din nefericire, nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Fiecare pierdere a unui membru de familie este o tragedie, cu atât mai mult cu cât vorbim de un pacient tânăr. Suntem alături de familie, aparţinători, şi îi asigurăm pe toţi pacienţii de toata grija şi profesionalismul cadrelor medicale care activează în spitalul nostru”, a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, conform sursei menționate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: