Redactia.ro
Home » Știri » Un turist a confundat marea cu muntele. Surprins în șlapi și blugi scurți cutreierând cărările. A ajuns în Bucegi, la Sfinx, fără vreun fel de problemă

Un turist a confundat marea cu muntele. Surprins în șlapi și blugi scurți cutreierând cărările. A ajuns în Bucegi, la Sfinx, fără vreun fel de problemă

GALERIE FOTO (4)

Un turist român i-a luat pe toți prin surprindere, după ce pe internet au apărut fotografii cu el, îmbrăcat într-o ținută total neadecvată pentru munte. Tânărul a ajuns fără vreun fel de problemă în munții Bucegi, la Sfinx. Totuși, specialiștii spun că ținuta lui chiar a reprezentat o problemă. Iată de ce.

Surprins în șlapi și blugi scurți cutreierând cărările

Dacă vremea de plajă s-a cam dus, românii au început să se reorienteze spre…munte. Aceștia au dat năvală în zona montană, unde principala activitate a fost să cutreiere cărările, în lung și-n lat. Mulți n-au făcut-o așa cum a trebuit, căci nu au purtat ținute adecvate temperaturilor de la munte. Au fost și turiști care au confundat marea cu muntele și au venit îmbrăcați ca la plajă. Este și cazul unui tânăr, fotografiat de un meteorolog, care nu a fost de acord cu ținuta propusă de turist.

Asta pentru că tânărul a ținut să meargă până la Sfinx, în șlapi și-n blugi scurți, fapt care nu ar fi deloc indicat. Bineînțeles că, turistul a ajuns cu bine la Sfinx, chiar dacă vremea a fost schimbătoare și a mai plouat. Se pare că șlapii nu l-au împiedicat deloc să-și vadă de drum și de excursie. Totuși, specialiștii spun că nu este indicata să porți astfel de încălțări sau de pantaloni. Iată și explicația.

A ajuns în Bucegi, la Sfinx, fără vreun fel de problemă

Deși a ajuns a ajuns în Bucegi, la Sfinx, fără vreun fel de problemă, specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că nu este indicat să porți o astfel de ținută, când mergi la munte. Prinicipalul motiv ar fi că temperaturile scad destul de repede, iar vremea este schimbătoare.

”Ei nu înțeleg că condițiile meteo se schimbă de la un minut la altul, vremea este imprevizibilă, nu poți să mergi așa pe munte”, spune Sergiu Olteanu, meteorolog și ghid montan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini