Redactia.ro
Home » Știri » Unde este înmormântat Regele Mihai I al României. Toți regii României se află acolo

Unde este înmormântat Regele Mihai I al României. Toți regii României se află acolo

Tot mai mulți români se întreabă unde este înmormântat Regele Mihai I al României. Iată locul în care se află toți regii României, ales deloc întâmplător chiar de Carol I.

La data de 5 decembrie 2017, România își pierde ultimul rege. Regele Mihai I a pierdut, la 96 de ani, cea mai grea luptă a vieții sale, în fața unui dușman crunt, leucemia.

Deși s-a stins departe de țară, în Elveția, trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost adus acasă, în România, unde își duce odihna veșnică.

Unde este înmormântat Regele Mihai I al României. Toți regii României se află acolo

Regele Mihai este înmormântat la Mănăstirea Curtea de Argeş, acolo unde sunt înmormântaţi toţi regii României.

Acest loc de veci a fost ales de însuși Carol I fiindcă l-a considerat foarte aproape de cer. Fostul suveran Mihai a fost înmormântat chiar lângă soţia lui, Regina Ana, în noua necropolă regală, ridicată lângă mănăstire.

Mănăstirea de la Curtea de Argeş este un simbol al României, fiind considerată o adevărată capodoperă a arhitecturii bizantine. Construită la începutul secolului al XVI-lea, pe timpul domnitorului Neagoe Basarab, Mănăstirea Curtea de Argeș este unul dintre monumentele istorice representative pentru toți românii.

Regele Mihai şi-a dorit locul de veci în catedrala unde își duc odihna veșnică atât unchiul său Carol I, cât și bunicul său, Ferdinand. Însă spaţiul îngust nu a mai făcut posibil acest lucru. Regele Mihai a căutat o soluţie și chiar a găsit, împreună cu Arhiepiscopul Argeșului şi Muscelului, Calinic. Așa a fost ridicată noua necropolă regală.

Ziua în care a murit Regele Mihai I

Regele Mihai a murit la domiciliul său din Elveția, a anunțat Casa Regală. Decesul a intervenit marți, 5 decembrie, la ora 13:00. Regele avea 96 de ani, împliniți la 25 octombrie 2017. Din păcate, de mai bine de un an și jumătate, regele era grav bolnav.

Trupul Regelui Mihai a fost adus în țară pe 13 decembrie cu o aeronavă specială ale Forțelor Aeriene Române și a fost înmormântat pe 16 decembrie la Curtea de Argeș.

Guvernul a aproba atunci o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu pentru Regele Mihai I, în zilele de 14, 15 și 16 decembrie 2017.

În aceeași zi cu decesul Regelui Mihai I, dar în 2013, a murit și Nelson Mandela, primul președinte de culoare al Republicii Africa de Sud. Tot pe 5 decembrie, însă în 1791, a murit celebrul compozitor Mozart, la doar 35 de ani.

Născut pe 25 octombrie 1921 la Sinaia, cel care la doar şase ani devine rege. Regele Mihai a fost recunoscut drept ultimul monarh din ţările Europei de Est. A domnit în perioada 20 iulie 1927 – 8 iunie 1930 și între 6 decembrie 1940 – 30 decembrie 1947.

Totodată, Regele Mihai I fost unul dintre puținii foști șefi de stat din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial care au trăit și în secolul XXI

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: