Redactia.ro
Home » Știri » Unde se depun contestațiile pentru BAC 2023 și între ce ore? Model de cerere FOTO

Unde se depun contestațiile pentru BAC 2023 și între ce ore? Model de cerere FOTO

Iată unde se depun contestațiile pentru BAC 2023 și între ce ore!

Contestații BAC 2023

Astăzi, în data de 3 iulie, elevii de clasa a XII-a au luat cunoștință de rezultatele obținute la examenul de Bacalaureat din anul 2023. Pentru cei care nu sunt mulțumiți de notele obținute la anumite materii, există posibilitatea de a depune contestații, astfel încât lucrările să fie reevaluate. Este important ca elevii să cunoască locul și orele de depunere a contestațiilor, precum și pașii ce trebuie urmați.

Captură de ecran din 2023-07-03 la 14.14.27.png

Pașii de urmat pentru contestații BAC 2023

După afișarea rezultatelor examenului de Bacalaureat 2023, elevii au la dispoziție intervalul orar 12:00 – 18:00 pentru a depune contestațiile.

Contestațiile pot fi depuse personal la instituția de învățământ unde s-a susținut examenul, utilizând un model de cerere pe care îl pot obține de la școala unde au dat Bacalaureatul. De asemenea, există și posibilitatea depunerii contestațiilor prin e-mail, folosind adresa specificată în acest scop, în același interval de timp.

Pentru a depune o contestație online, candidații trebuie să trimită cererea pe adresa de e-mail a centrului de examen, adresa fiind în general afișată la avizierul școlii unde s-au desfășurat probele. Dacă nu se găsește la școală o adresă de e-mail dedicată contestațiilor, este necesară contactarea telefonică a centrului de examen pentru a obține informații în acest sens, conform anunțului făcut de Ministerul Educației.

„Candidaţii care depun/transmit prin mijloace electronice contestaţii completează şi semnează o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă de faptul că nota acordată ca urmare asoluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru a depune o contestație online, candidații trebuie să trimită cererea pe adresa de e-mail a centrului de examen, care este de obicei afișată la avizierul școlii unde au susținut probele. Dacă nu găsesc la școală nicio adresă de e-mail dedicată pentru contestații, trebuie să contacteze telefonic centrul de examen pentru a întreba despre ea”, a anunțat Ministerul Educației.

Lucrările depuse vor fi evaluate de o comisie formată din profesori evaluatori, care vor recorecta lucrările și vor acorda note conform baremelor de evaluare.

A doua șansă la Bacalaureat iulie – august 2023

Elevii care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat în prima sesiune a anului 2023 au posibilitatea de a participa la sesiunea de toamnă. Înscrierile pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2023 vor avea loc în perioada 17-24 iulie 2023.

Probele pentru această sesiune se vor desfășura între 16 și 21 august 2023, iar rezultatele inițiale vor fi afișate pe data de 25 august 2023.

Sursa foto: Arhivă

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: