Redactia.ro
Home » Știri » Unii candidați și-au aflat notele de la BAC mai devreme. Cum a fost posibil așa ceva

Unii candidați și-au aflat notele de la BAC mai devreme. Cum a fost posibil așa ceva

Rezultate bac

În acest an, examenul de Bacalaureat a fost marcat de o situație inedită și problematică: o scurgere de informații a permis unor candidați să își afle notele înainte ca acestea să fie publicate oficial. Incidentul a avut loc pe o platformă a Universității din Craiova, unde notele au fost accesibile cu aproximativ 12 ore înainte de afișarea oficială. Acest incident a ridicat numeroase întrebări și preocupări privind securitatea datelor și echitatea examenului.

Descoperirea scurgerii de informații

O mămică a unui elev participant la examenul de Bacalaureat a fost cea care a dezvăluit situația. Ea a explicat că fiul său i-a spus despre existența unei platforme neoficiale, unde notele puteau fi văzute înainte de publicarea lor oficială. „Fiul meu mi-a spus că există o platformă unde îți poți crea un cont și poți vedea notele cu 12 ore înainte,” a declarat mămica, conform România TV.

Această platformă, aparent legată de Universitatea din Craiova, a permis accesul anticipat la rezultate, ceea ce a dus la o avalanșă de accesări și distribuiri ale linkului în mediul online. Mulți elevi și-au verificat notele înainte de termen, confirmând ulterior că acestea coincideau cu cele oficiale.

Reacțiile autorităților și măsurile luate

Incidentul a atras atenția autorităților și a instituțiilor de învățământ. Reprezentanții Ministerului Educației au declarat că vor demara o anchetă pentru a stabili cum a fost posibilă această scurgere de informații și cine este responsabil. „Este inacceptabil ca astfel de incidente să se întâmple într-un moment atât de important pentru elevi. Vom lua toate măsurile necesare pentru a ne asigura că astfel de situații nu se vor repeta,” a declarat un oficial al Ministerului Educației.

Universitatea din Craiova, implicată indirect în acest incident, a început și ea o investigație internă pentru a identifica sursa scurgerii și pentru a preveni alte incidente similare. „Luăm acest incident foarte în serios și vom coopera pe deplin cu autoritățile pentru a clarifica situația,” a spus un purtător de cuvânt al universității.

Implicațiile pentru candidați și integritatea examenului

Scurgerea de informații a ridicat numeroase întrebări privind integritatea examenului de Bacalaureat și echitatea față de toți candidații. Accesul anticipat la rezultate a oferit un avantaj nedrept celor care au aflat de platformă și și-au verificat notele înainte de publicarea oficială. Acest lucru a generat nemulțumiri și frustrare printre ceilalți candidați și părinți, care au solicitat măsuri stricte pentru a asigura corectitudinea examenului.

De asemenea, incidentul a subliniat necesitatea unei securități mai stricte a datelor și a unei monitorizări mai atente a platformelor utilizate pentru administrarea examenelor naționale. „Este esențial să avem un sistem de securitate robust pentru a proteja integritatea examenelor și a asigura că toți candidații sunt tratați corect,” a declarat un expert în securitate informatică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: