Redactia.ro
Home » Homepage » Urmează și alte cutremure mari în România? Ce spune seismologul Gheorghe Mărmureanu

Urmează și alte cutremure mari în România? Ce spune seismologul Gheorghe Mărmureanu

Sursa foto: Hepta/ Profimedia

Iată ce a răspuns seismologul Gheorghe Mărmureanu atunci când a fost întrebat despre seismele recente din zona Olteniei și dacă ne putem aștepta și zilele următoare la cutremure similare.

Urmează și alte cutremure mari în România? Ce spune seismologul Gheorghe Mărmureanu

Seismele care au avut loc în România de curând vin la scurt timp după cutremurul din estul Turciei, cu magnitudine de 7,8 pe scara Richter, care a făcut peste 41.000 de victime în Turcia și Siria. Totuși, cele două cutremure din Oltenia care au avut loc recent, plus replicile lor, nu au legătură cu ce se întâmplă în Turcia și nu poate provoca efecte nici în Vrancea.

„Turcia e cu totul altceva. Turcia are altă direcție și să spunem mersi că nu are către noi”, a spus seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Deși nimeni nu poate să prezică un seism, întrebat dacă ne putem aștepta și zilele următoare la cutremure similare în România, profesorul Gheorghe Mărmureanu a declarat că nu crede că ar putea fi posibil.

„Nu cred, în situația de față, pentru că e o descărcare serioasă”, a declarat Mărmureanu, marţi, pentru Antena 3 CNN.

Val de seisme în noaptea de după cutremurul de 5.7 grade din Gorj

Marți, 14 februarie 2023, la ora 15:16, a avut loc un seism de 5,7 grade pe Richter, produs la o adâncime de 6,3 km. Epicentrul seismului a fost în comuna Lelești, din Gorj, dar s-a resimțit puternic în tot județul. A fost simțit chiar și-n București, și în alte zone ale țării. Cutremurul, care a fost cel mai puternic din ultimii 5 ani, a fost urmat de 5 replici mai însemnate, cu magnitudini între 2,8 și 4,2 pe Richter.

Nici noaptea ce a urmat nu a fost scutită de activitate seismologică. În noaptea de marți spre miercuri, 15 februarie 2023, au avut loc 13 replici ale cutremurului din Gorj, cu o intensitate mică. Acestea au fost înregistrate în intervalul 00.25 – 05.28. Cele mai multe seisme au avut intensitate mică, unul singur ajungând la magnitudinea 3.3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: