Redactia.ro
Home » Știri » Urs prezent la o înmormântare din județul Mureș. Peripețiile familiei îndurerate în drumul spre cimitir

Urs prezent la o înmormântare din județul Mureș. Peripețiile familiei îndurerate în drumul spre cimitir

Sursă foto: Antena 3 CNN

O familie dintr-o localitate din județul Mureș a avut parte de o înmormântare plină de peripeții, când un urs a ieșit în calea cortegiului funerar, semănând panică printre localnici și participanții la ceremonie. Intervenția promptă a autorităților și respectarea recomandărilor de siguranță au permis gestionarea eficientă a situației, asigurând că evenimentul funerar a putut continua fără incidente majore.

În timpul drumului spre cimitir, oamenii au fost surprinși de apariția neașteptată a unui urs care a ieșit din pădure și a blocat drumul. Experiența a fost cu atât mai dureroasă cu cât momentul a fost unul de durere, familia conducând un membru pe ultimul drum.

O experiență cu adevărat înfricoșătoare

În ciuda țipetelor și strigătelor, animalul a părut inițial neafectat, însă s-a retras în pădure în cele din urmă, probabil speriat de zgomotele și mișcările agitate ale oamenilor. Locuitorii din zonă au mărturisit că întâlnirile cu ursul nu sunt neobișnuite în acea zonă, iar apariția acestuia în timpul unei înmormântări a adăugat o notă de panică și tensionare în atmosferă. Martorii povestesc că ursul părea agitat și apropierea sa a stârnit teama că ar putea ataca.

„Cred că dacă eram mai puţini, 10-20, intra în noi. Când am intrat acolo în faţă, ursul s-a speriat. A fugit, puţin deal, a întors, uitase la noi, din nou cu viteză. A doua oară, a treia… oamenii mai mergeau din pădure afară, urlau. Ultima dată când a venit, a venit şi mai aproape, atunci chiar am crezut că intră peste noi. Strigau toţi şi atunci a fugit, dar era foarte agitat.”, a povestit unul dintre martorii care au văzut ursul, conform informațiilor oferite de Antena 3 CNN.

Alertate de situație, autoritățile au intervenit rapid pentru a gestiona situația. O echipă formată din jandarmi și reprezentanți ai altor instituții s-au deplasat la fața locului pentru a alunga ursul înapoi în pădure. Cu ajutorul semnalelor acustice și luminoase, jandarmii au reușit să determine animalul să se îndepărteze de zonă, încheind operațiunea cu succes și fără incidente.

Recomandările de siguranță

Jandarmii din Bistrița-Năsăud au reiterat importanța apelului la 112 în astfel de situații și au avertizat oamenii să nu încerce să intervină singuri în fața unui urs. În loc să abordeze animalul, este recomandat să se sune imediat la serviciile de urgență pentru a solicita intervenția specialiștilor. Incidentul cu ursul aflat la înmormântare și celelalte întâlniri cu animalele sălbatice reamintesc oamenilor despre necesitatea de a fi vigilenți și precauți în fața pericolelor naturii.

Este esențial să se țină cont de recomandările autorităților și să se acționeze cu calm și responsabilitate în astfel de situații. Din fericire, totul s-a terminat cu bine, nimeni nu a fost rănit, iar înmormântarea s-a putut desfășura în continuare, cu o mică întârziere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: